دوربین مدار بسته خورشیدی
امروزه با بالا رفتن مصرف برق، تلاش افراد برای صرفه جویی، یافتن راه های جایگزین و کمتر کردن استفاده از انرژی نیز افزایش یافته است. راه های بی شماری برای حذف کردن مصرف کابل و موارد مشابه وجود دارد که می توان از آن ها استفاده کرد. استفاده از انرژی خورشیدی یکی از این موارد است که مورد توجه بسیاری از تولید کنندگان قرار گرفته است.
به کار بردن انرژی خورشیدی در دوربین مدار بسته خورشیدی، یکی از کاربردهای انرژی خورشیدی است که در ادامه به صورت مفصل درباره آن صحبت می کنیم.
دوربین مدار بسته خورشیدی چگونه کار می کنند؟
دوربین های مدار بسته خورشیدی با تبدیل نور خورشید به جریان مستقیم یا DC استفاده می کنند که اشعه خورشید را به وسیله پنل های خورشیدی درجه بالا دریافت می کنند. پس از تولید جریان مستقیم آن را به جریان متناوب AC به وسیله یک معکوس کننده تغییر می دهند تا انرژی دوربین های IP و باتری های خورشیدی را برای ادامه تامین کنند. هنگام شب و زمانی که نور خورشید در دسترس نباشد، دوربین های امنیتی بی سیم خورشیدی انرژی مورد نیاز خود را از باتری های قابل شارژ که انرژی الکتریکی اضافی به وسیله صفحه خورشیدی ذخیره می کنند، دریافت کند.
بسیاری از افراد فکر می کنند دوربین های خورشیدی در روزهای ابری یا بارانی با وجود نور مرئی که از طریق ابر و باران عبور می کند نیز می توانند برق تولید کنند. اما بدون شک کارایی این دوربین ها در روزهای ابری یا بارانی کاهش یافته و حداکثر نور مستقیم خورشید نیازمند دستیابی به بهترین عملکرد می باشد.
دوربین های مدار بسته خورشیدی اطلاعات را به روی کارت SD موجود بدون هزینه اشتراک ضبط می کنند. این فیلم ها را با حسگرهای حرکتی ذخیره شده در کارت حافظه، می توان به وسیله تلفن های موبایل پخش و مشاهده کرد. روش دیگری که ویدیوهای دوربین مدار بسته خورشیدی را ذخیره می کنند از طریق اتصال به اینترنت می باشد.
دوربین مدار بسته خورشیدی سیم کارت خور
دوربین های مدار بسته خورشیدی به دو روش اتصال به وای فای و اتصال اینترنتی، قابلیت متصل شدن به رایانه یا تلفن های همراه را دارند. در روش اتصال اینترنتی پس از قرار دادن سیم کارت درون شیار مربوطه و روشن کردن دوربین، جهت مشاهده تصاویر به صورت آنلاین از طریق اینترنت تنها باید کد QR روی بدنه دوربین را از طریق نرم افزار مربوطه اسکن نمایید. پس از آن شما می توانید به صورت کامل و نامحدود به پنل کنترل دوربین دسترسی داشته باشید و امکان مشاهده آنلاین تصاویر را دارید.
دوربین های خورشیدی سیم کارت خور در واقع ترکیب هوشندانه ای از دوربین های مدار بسته تحت شبکه بی سیم و مودم G4 می باشند. از این رو امکان استفاده از این دوربین ها به عنوان روتر مودم وایرلس مهیا بوده و علاوه بر ارسال تصاویر دوربین در بستر اینترنت، می توانند به عنوان مودم وای فای G4 با قابلیت متصل کردن 30 دستگاه به صورت همزمان نیز به کار بروند.
قابلیت های منحصر به فرد دوربین مدار بسته خورشیدی
دوربین های مدار بسته خورشیدی دارای قابلیت های منحصر به فردی هستند که در ادامه به مواردی از آن ها اشاره می کنیم:
- انعطاف پذیری بسیار بالا در مکان نصب
- سهولت در نصب و جا به جایی آن ها، چرا که دارای کابل کشی و سیم کشی نمی باشند.
- بسیار مناسب محیط زیست، چون که از برق استفاده نکرده و انرژی مورد نیاز خود را تامین می کنند.
- مقایس گذاری آسان با افزودن دوربین های دو بعدی و سه بعدی در صورت نیاز
- ضبط تصاویر به صورت شبانه روزی حتی در صورت قطع برق
آیا دوربین مدار بسته خورشیدی به برق نیاز دارد؟
دوربین های مدار بسته خورشیدی برای استفاده در محیط هایی که امکان کابل کشی وجود ندارد، راه حل مفید و کاربردی هستند چرا که این دوربین ها می توانند بدون نیاز به برق کار کنند. برق مورد نیاز آن ها به واسطه استفاده از سلول های خورشیدی تامین شده و نیاز به کابل کشی و برق ندارند. در شب و زمانی که هوا ابری یا بارانی باشد نیز با استفاده از باتری های قابل شارژ تا 4 روز می توانند به کار خود ادامه دهند.
دوربین مدار بسته خورشیدی فیلم را چند روز درون خود نگه می دارد؟
دوربین های مدار بسته خورشیدی تصاویر و فیلم ها را از یک روز تا 24 روز می توانند در داخل رم نگه دارند که مقدار روز ذخیره سازی مانند زیر به حافظه رم بستگی دارد.
- رم های 8 گیگ 1 روز
- رم های 16 گیگ 2 روز
- رم های 32 گیگ 4 تا 5 روز
- رم های 64 گیگ 10 تا 12 روز
در چه مکان هایی می توان از دوربین مدار بسته خورشیدی استفاده کرد؟
همان طور که احتمالا می دانید دوربین های مدار بسته خورشیدی مناسب استفاده در مکان هایی هستند که دسترسی به برق شهری ناممکن و یا بسیار سخت است. همچنین برای صرفه جویی در مصرف برق نیز می توانید از این دوربین ها استفاده کنید تا به محیط مورد نظر خود نظارت داشته باشید. اما به صورت کلی می توان گفت دوربین های خورشیدی مناسب استفاده در مکان های زیر می باشند:
- باغ های و ویلاهای بزرگ
- مناطق و مکان های کشاورزی
- خانه های روستایی و دور از شهر
- و تمامی اماکنی که دسترسی برق در آن جا با مشکل رو به رو است.
امکانات دوربین مدار بسته خورشیدی چیست؟
دوربین های مدار بسته دارای امکانات ویژه ای هستند که در ادامه به معرفی و بررسی هر کدام از آن ها می پردازیم:
عملکرد فوق العاده و بالا، بدون نیاز به برق و کابل کشی
این دوربین ها به صورت بی سیم به مودم متصل می شوند و نیازی به دستگاه ضبط و کابل ندارند. از طرفی به دلیل استفاده از پنل خورشیدی و باتری داخلی نیازی به برق نداشته و انرژی مورد نیاز خود را به وسیله خورشید تامین می کنند.
کیفیت بالای تصاویر در این دوربین ها
این دوربین ها دارای کیفیت بالایی بوده و با وضوح بسیار عالی اقدام به ثبت تصاویر می نمایند. علاوه بر آن دارای قابلیت دید در شب تا 20 متر در تاریکی مطلق نیز می باشند.
مقاومت دوربین های خورشیدی در برابر آب و گرد و غبار
این دوربین ها دارای سطح حفاظت از آب ip66 بوده که بدون آسیب می توانند فیلم برداری کنند و مقاومت فوق العاده ای نیز در برابر گرد و غبار دارند.
برقراری مکالمه به صورت دو طرفه
شما می توانید بدون محدودیت مکانی، با افرادی که دور هستند نیز گفتگوی دو طرفه داشته و با میکروفون و بلندگوی قدرتمند مکالمه ای با کیفیت داشته باشید.
داشتن سنسور جهت شناسایی حرکت و ارسال هشدار
دوربین های مدار بسته خورشیدی دارای حسگر PIR می باشند که به وسیله آن می توانند حرکات واقعی را تشخیص داده و در صورت تشخیص حرکت هشدار ارسال کنند.
نمایش و مشاهده تصاویر به صورت آنلاین
دوربین های مدار بسته خورشیدی دارای وای فای داخلی با برد آنتن 40 تا 60 متر هستند که بدون نیاز به مودم به راحتی می توان به دوربین متصل شد. تصاویر این دوربین ها را می توان در تمامی سیستم عامل ها مشاهده کرد.
آیا قیمت دوربین مدار بسته خورشیدی به صرفه است؟
دوربین های مدار بسته خورشیدی به دلیل استفاده از فناوری جدید و وایرلس جهت انتقال اطلاعات و تامین برق، دارای قیمت بالایی به نسبت دوربین های مدار بسته معمولی هستند. با این حال شاید به نظر برسد این هزینه اضافی به صرفه نبوده اما باید بگوییم اصلا این طور نیست، چرا که با حذف هزینه های کابل کشی و سیم کشی این اختلاف قیمت جبران می شود. از طرفی این دوربین ها از برق استفاده نمی کنند و همین موضوع نیز سبب کاهش هزینه ها می شود.
دوربین های مورد نظر از نظر کیفیت و عمر مفید در رده بالا قرار داشته و معمولا به صورت متوسط طول عمر آن ها 10 سال است.
سخن پایانی
در این مقاله به بررسی دوربین های مدار بسته خورشیدی و نکات مهم و مرتبط با آن ها پرداختیم. این دوربین ها به واسطه پنل و باتری انرژی مورد نیاز خود را در بیست و چهار ساعت شبانه روز تامین کرده و نیازی به برق ندارند. امیدواریم با مطالعه مقاله دوربین مدار بسته خورشیدی، تمامی اطلاعات مورد نیاز خود را کسب کرده باشید.