دوربین مدار بسته سقفی
دوربین های مدار بسته دارای انواع و شکل های گوناگونی هستند و مناسب با انواع محیط های مختلف طراحی تولید و به بازار عرضه می شوند. همین موضوع سبب شده است تا هر کدام از آن ها دارای ویژگی ها و قابلیت های متفاوتی باشند. دوربین مدار بسته سقفی یکی از این انواع دوربین ها می باشد که در این مقاله قصد داریم به بررسی آن بپردازیم.
دوربین مدار بسته سقفی چگونه کار می کند؟
دوربین مدار بسته سقفی یا دام یکی از انواع دوربین های مدار بسته پر کاربرد و پر فروش در حوزه امنیت می باشد که به نسبت سایر دوربین ها دارای زاویه دید گسترده تری هستند. لنز این دوربین ها به وسیله محفظه ای مقاوم به خوبی محافظت می شود.
شکل ظاهری این دوربین ها دلیل اصلی نام گذاری آن ها می باشد، چرا که به صورت گنبد بوده و در اکثر مواقع در محیط های داخلی نصب می شوند. برخلاف نام این دوربین ها می توان آن ها را در مکان های دیگری همچون دیوار نیز نصب نمود، زیرا به راحتی در گوشه دیوار می توانند جای بگیرند.
طرز کار دوربین های مدار بسته سقفی به گونه ای است که می توانند نیاز افراد را در محیط های کوچک و یا محیط هایی که امکان نصب دوربین مدار بسته بولت وجود ندارد را به خوبی برطرف کنند.
معرفی بهترین دوربین مدار بسته سقفی
دوربین مدار بسته داهوا مدل DH-IPC-HDW2449T-S-IL یکی از بهترین دوربین های سقفی 4 مگاپیکسل از سری WizSense موجود در بازار می باشد. از مهم ترین ویژگی های این دوربین می توان به بستر ارتباطی تحت شبکه، میکروفن داخلی و دید در شب رنگی اشاره کرد که برد دید در شب آن نیز 30 متر می باشد.
دوربین مدار بسته چرخشی DH-IPC-HDW2449T-S-IL از تکنولوژی فول کالر برخوردار است که در تاریکی شب نیز می تواند تصویری رنگی ارائه دهد. این دوربین فول کالر دارای یک ال ای دی IR در کنار ال ای دی وارم لایت می باشد که به صورت خودکار و هوشمند می تواند میان دو حالت تمام رنگی و حالت IR سوئیچ شود.
این دوربین با رفع تضاد نور، کاهش نویز، کاهش نقاط پر نور و یکسان سازی روشنایی به افزایش وضوح و کیفیت مناسب در شرایط مختلف کمک می کند.
ویژگی های دوربین مدار بسته سقفی
همان طور که گفتیم دوربین مدار بسته سقفی یکی از پرمصرف ترین نوع دوربین ها می باشد که در این بخش از مقاله قصد داریم به بیان ویژگی های اصلی آن بپردازیم.
قابلیت دید در شب دوربین سقفی
یکی از نقاط ضعف دوربین های مدار بسته قدیمی، عدم تصویر برداری آن ها در طول شب بود که با به کار گیری نور مادون قرمز IR در این نوع دوربین ها امکان تصویر برداری و فیلم برداری در شب فراهم شد. تصاویر با استفاده از مادون قرمز به صورت سیاه و سفید ثبت می شد اما با پیشرفت تکنولوژی و نیاز کاربر به وضوح بیشتر در طول شب، قابلیت Exir نیز طراحی شد.
قابلیت Exir در واقع یک نوع مادون قرمز تقویت شده قدیمی می باشد که البته در همان سال ها نیز فناوری استار لایت و کالر ویدیو جهت ثبت تصاویر به صورت رنگی، معرفی شد.
کیفیت تصاویر دوربین های مدار بسته سقفی
برخی از افراد به دنبال تهیه دوربین مدار بسته با رزولوشن بالا هستند، در حالی که اطلاع کافی از کاربرد میزان رزولوشن ندارند. از این رو اگر به دنبال دوربین با کیفیت بالا هستید به گونه ای که کیفیت تصاویر با زوم نیز کاهش پیدا نکنند، توصیه می شود به سراغ دوربین هایی با رزولوشن بالا بروید.
دوربین های مدار بسته سقفی دارای کیفیت های مختلفی همچون 2 مگاپیکسل تا 8 مگاپیکسل می باشند و شما می توانید متناسب با نیاز خود این محصولات را تهیه کنید.
لنز دوربین های مدار بسته سقفی
در دوربین های مدار بسته لنز ها وظیفه تنظیم کردن زاویه دید و انتقال نور را دارند تا بتوانند از محیط، نور را به روی حسگر تصویر تنظیم کنند. البته کیفیت تصاویر ثبت شده به عوامل دیگری همچون کیفیت عدسی، اندازه سنسور و همینطور فاصله قرار گیری آن ها بستگی دارد.
لازم به ذکر است که قدرت و کیفیت لنز به عوامل مختلفی از جمله فاصله کانونی و عدد دیافراگم آن وابسته است. فاصله کانونی که فاصله بین مرکز اپتیکی لنز تا سنسور بر حسب میلی متر است در واقع معرف زاویه دید لنز خواهد بود. در نتیجه هر اندازه که فاصله کانونی کمتر شود، زاویه دید بازتر شده یا به اصطلاح لنز واید تر خواهد بود.
مزایا و معایب دوربین مدار بسته سقفی
دوربین مدار بسته سقفی دارای مزایا و معایب مختلفی می باشد که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم. با توجه به مزایا و معایبی که دوربین های سقفی دارند می توانید تصمیم بگیرید که آیا نیازی به خرید آن می باشد یا خیر.
مزایای دوربین های مدار بسته سقفی
در ابتدا به بیان مزایای دوربین مدار بسته سقفی پرداخته و هر کدام از آن ها را بررسی می کنیم. ویژگی های دوربین مداربسته سقفی به گونه ای هستند که شامل مزایای زیر است:
زاویه گسترده دوربین ها
دوربین های مدار بسته سقفی زاویه دید وسیعی داشته و بدین صورت می توانند فضای گسترده ای را تحت پوشش قرار دهند. علاوه بر آن برخی از این دوربین ها قابلیت چرخش 360 درجه را دارند.
عدم تشخیص جهت دوربین ها
از آن جایی که بیشتر این دوربین ها درون یک محفظه شیشه ای قرار دارند، قابلیت تشخیص جهت آن ها به دلیل شکل گردشان دشوار است.
قیمت پایین
قیمت دوربین مدار بسته سقفی به نسبت سایر دوربین ها بسیار کمتر و ارزان تر می باشد.
طول عمر بالا
بر اساس آمار جهانی ارائه شده دوربین مدار بسته سقفی کمتر در معرض خرابکاری قرار داشته و از دسترس افراد دور است، در نتیجه طول عمر بالاتری دارند. از طرفی در برابر ضربه مقاوم بوده و گرد و غبار را جذب نمی کنند که همین موارد هم بی تاثیر نیستند.
معایب دوربین های مدار بسته سقفی
دوربین مدار بسته سقفی مزایای فوق العاده و بسیار زیادی دارد که در بالا به آن ها پرداختیم، اما دارای معایبی نیز هستند که در ادامه بیان می کنیم.
- پوشش دهی فواصل اندک به دلیل وجود لنز های کوچک
- دشوار بودن تنظیم زاویه دید آن ها، در نتیجه نیاز به تجربه بالا
- کم بودن نقش بازدارندگی هنگام پیشگیری از وقوع جرم، به دلیل این که توجه کمی را به سوی خود جلب می کنند.
- احتمال جدا شدن از دیوار یا سقف در صورت بی دقتی هنگام نصب و عدم استحکام
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم به بررسی دوربین مدار بسته سقفی بپردازیم و نحوه کار کرد آن را بیان کنیم. سپس به معرفی بهترین دوربین مدار بسته سقفی پرداختیم، ویژگی ها و مزایا و معایب این نوع دوربین ها را شرح دادیم. امیدواریم با مطالعه این مقاله تمامی اطلاعات مورد نیاز خود را درباره دوربین های مدار بسته سقفی کسب کرده باشید.