دستگاه یو پی اس چیست و چگونه عمل می کند؟
قبل از هر چیز باید بدانید دستگاه یو پی اس چیست؟ و چرا قیمت دستگاه یو پی اس متغیر است؟ UPS یا Uninterruptible Power Suppl ، به منبع تغذیه بدون وقفه گفته می شود. UPS یک منبع تغذیه الکترونیکی هست که عمده ترین کار آن ، تامین انرژی مورد نیاز بار مصرفی بدون توقف می باشد. به عبارتی دیگر UPS به عنوان یک منبع انرژی بدون وقفه با بکارگیری انرژی ذخیره شده در باتری، برق مورد نیاز تجهیزات مصرف کننده را تامین می کند. سیستم یو پی اس (UPS) بین دستگاه مصرف کننده و برق شهری قرار میگیرد که علاوه بر تنظیم و تثبیت برق شبکه سبب جلوگیری از نفوذ نویز و اختلالات شبکه به تجهیزات حساس مصرف کننده همچون سرور و کامپیوتری که تحت تاثیر این نوسانات هستند را با استفاده از برق ذخیره شده در باتری، تامین و محافظت کرده و در زمان قطعی برق نیز توان مورد نیاز آنها را تامین میکند.اما آنچه که اهمیت دارد اطمینان از پیکربندی شبکه و برق موجود در مسیر بین دادهها، سرور و کامپیوترهای موجود در شبکه است.
انواع دستگاه یو پی اس کدام اند؟
سه مدل دستگاه UPS وجود دارد که در پایین آنها را به صورت کامل شرح داده ایم.
یو پی اس آفلاین (OFF LINE)
این نوع از UPS ها در حالت معمولی، از منبع اصلی برق، برق را میگیرد و بین منبع برق اصلی و باتری، سوئیچ میکند. این مدل UPS میتواند قطع شدن برق را تشخیص داده و به طور اتوماتیک به برق باتری سوپیچ میشود. و اغلب برای محافظت از کامپیوترها و مودم ها و تجهیزات VoIP و دیگر سخت افزارها استفاده میشوتد. یو پی اس های آفلاین، ارزانترین نوع UPS ها می باشند . اینگونه از UPSها ،به هنگام قطع برق و به عنوان منبع جایگزین فعال میشوند.
اگر به اطلاعات بیشتری راجع به یو پی اس آفلاین احتیاج دارید، می توانید سری به مقاله ی همه چیز درباره ی یو پی اس آفلاین بزنید.
-
مزایای UPSهای آفلاین :
- قیمت پایین آنها
- مناسب بودن برای سیستمهای کامپیوتری و مودم ها و تجهیزات VoIP و دیگر سخت افزارها
- فعالیت بیصدا
-
معایب این دستگاه:
- حفاظت درپایین ترین سطح
- خروجی برق بدون تنظیم و منتقل کردن نوسانات برق شهری به دستگاه جانبی
- انتقال به حالت باتری با وقفه زمانی
یو پی اس آنلاین (ON LINE):
از آنجایی که برق متناوب شهری در دستگاههای الکترونیکی به برق مستقیم تبدیل می شود، در سیستم آنلاین، برق ورودی بعد از یکسوسازی و تبدیل شدن به ولتاژ مستقیم، و پس از اصلاح ورودی (پاک سازی ورودی) از نویز و احیاناً سطح ولتاژ ورودی، برای شارژ باتری بکار برده میشود و خروجی باتری با بهرهگیری از مبدل، مجددا به سیگنال سینوسی تبدیل شده و به این دلیل که این سیگنال کاملا باز تولید میشود، هیچ گونه مشکلات برق شهری مثل نوسان و تغییر فرکانس را نداشته و کاملا سینوسی و ثابت است. UPS های Online/Double از فناوری Delta و یا Double استفاده میکنند. زماتی از فناوری Double استفاده شود، تجهیزات شبکه مستقیما برق را از خروجی AC نمیگیرند و به جای آن برق AC به rectifier یا یکسوساز منتقل میشوند تا بهDC تبدیل شوند سپس به باتری و بعد از آن به مبدل میروند. نهایتا به دستگاه رسیده و دستگاه برق سالمی را دریافت میکند. منبع اصلی برق در این فناوری حتی در حالت طبیعی هم به یکسوساز AC/DC میرود،بنابراین هر بار باید به مبدل DC/AC هم برود در نتیجه به آنDouble گفته میشود.
سیستم های حساس با UPS های آنلاین با فناوری Double حفاظت میشوند همانند سرورها و دیتاسنترها و تجهیزات این بخش. در این حالت هیچ زمان انتقالی برای انتقال به حالت باتری وجود ندارد. زمانی که از تکنولوژی Delta استفاده شود، مقدارمشخصی از برق برای استفاده کردن کامپیوتر و روتر و سایر دستگاهها فرستاده میشود. بدین صورت ، برق به شکل مقرون بهصرفه تری مصرف میشود.
یو پی اس های آنلاین با هر دو فناوری (Doubleو Delta) ، هنگامی که برق قطع میشود، جریان برق را بطور یکنواخت نگه میدارند تا از تجهیزات شبکه محافظت کنند. یکسوساز موجود در یو پی اس به صورت خودکار بای پس شده و برق از باتری تامین میشود تا دوباره برق وصل شود. این فرآیند یکنواخت است و همین موضوع دلیل گرانی یو پی اس آنلاین می باشد.
اگر به اطلاعات بیشتری راجع به یو پی اس آفلاین احتیاج دارید، می توانید سری به مقاله ی یو پی اس آنلاین چیست و چگونه عمل می کند؟ بزنید.
تفاوت یو پی اس های آنلاین و آفلاین
در یو پی اس آنلاین، همیشه مبدل DC/AC متصل است یعنی زمان انتقالی بین منبع برق و باتری وجود ندارد بعبارتی زمان انتقال صفر است (zero transfer time)، و حفاظت مناسب¬تری در برابر قطعی برق و نوسان و نویز انجام می دهد.
یو پی اس های آنلاین تنها در زمان هایی مثل: وجودنقص فنی ،OVER LOAD یا افزایش بیش از اندازه دما، به حالت BYPASS میروند.
نکته حائز اهمیت: در یو پی اس های آنلاین اینست که زمان بین قطع برق شبکه و وصل برق اضطراری توسط یو پی اس، صفر ثانیه است.
مزایای دستگاه یو پی اس آنلاین
- تامین دائمی و کامل برق و بدون هیچ گونه اختلالی
- مناسب بودن برای سیستمهای برق اضطراری و سرور و شبکه و UPS های دسکتاپی
معایب یو پی اس آنلاین
- قیمت بالای UPSهای آنلاین نسبت به انواع دیگر UPSها
یو پی اس لاین اینتراکتیو (LINE INTERACTIVE)
در شرایط طبیعی، این UPS ها ورودی از طریق BYPASS به ترانسفورماتور منتقل می شود در این زمان TRANSFORMATOR به عنوان شارژر عمل می¬کند و نهایتا از همین روش خروجی AC تأمین می شود.
زمانی که منتقل کننده خودکار به یو پی اس آفلاین اضافه شود، یو پی اس لاین اینترکتیو داریم تا توانایی افزایش و کاهش ولتاژ خروجی را پیدا کند. این انتقال دهنده باعث انتقال به برق AC میشود تا اتوماتیک مشکل را حل کند. با قطع برق، زمان انتقال به حالت باتری، به اندازه چندین میلی ثانیه است. ۴ میلی ثانیه زمانی است که پاورهای خازنی همانند پاورهای پی سی ها آن را تحمل میکنند و هیچ نوع وقفه¬ای را در عملکرد دستگاه ایجاد نمیکند.
UPS های Line Interactive ولتاژ را به طور خودکار تعدیل میکنند. در این نوع UPS، باتری شارژ شده و زمان قطع برق، برق باتری را به جریان DC تبدیل میکند تا به دستگاه برسد. وقتی که قطع برق طولانی باشد ، برق باتری باعث میشود دستگاهها به نحو امنی خاموش شوند.
در یو پی اس لاین اینتراکتیو ، مبدل همیشه در مدار وجود داشته و در صورت قطع برق، ورودی آن، باتری را تامین میکند. زمانی که برق شهر وصل است اینورتر و کانورتر باتری را شارژ میکنند و زمانی که برق شهر قطع شد این مجموعه به عنوان جایگزین عمل میکنند.
درتکنولوژی یو پی اس لاین اینتراکتیو ، مبدل همیشه روشن بوده و زمانی که قدرت منبع ورودی در بازه مجاز است، به شارژ باتری ها مشغول بوده و زمانی که قدرت از بازه مجاز خارج شود، پیوستگی توان خروجی، از مبدل و انرژی ذخیره شده باتریها تامین میشود.
-
مزایای UPS لاین اینترکتیو
- مقرون به صرفه بودن نسبت به نوع آنلاین
- مناسب بودن آن برای سیستمهای برق اضطراری و سرور و شبکه و UPS های دسکتاپی
- محافظت مناسب تر نسبت به مدل آفلاین
- فعالیت بیصدا
-
معایب UPS لاین اینترکتیو
- فاقد مدار اصلاح ضریب قدرت ورودی
- بکارگیری Stabilizer برای رفع نوسانات ولتاژ ورودی
- قیمت این یو پی اس مابین نوع آنلاین و آفلاین است.
مزایای دستگاه یو پی اس
یو پی اس ها محدود به محیط خاصی نمی شوند.تمامی محیط ها چه تجاری و چه مسکونی نیازمند یو پی اس می باشند. در بالا مزایای انواع یو پی اس ها بطور اختصاصی تشریح شد . اما از مزایای کلی یو پی اس ها میتوان به نصب آسان، قابلیت اطمینان، سازگاری، حفاظت، فیلتر کردن، محافظت از دستگاه حساس به ولتاژ ، پشتيباني عظيم در صنايع، حفاظت عمر باتری،، حفاظت ازاطلاعات،عملکرد سیستم ها به عنوان منبع تغذیه اضطراری اشاره کرد.
دستگاه یو پی اس از چند بخش تشکیل می شود؟
یو پی اس از چهار بخش تشکیل می شود که در پایین تمام این چهار بخش را به صورت کامل گفته ایم.
- شارژر: برای مطمئن شدن از شارژ شدن باتری های که منتظر فعال شدن هستند ، بکار برده می شود. برای این کار، AC ورودی (جریان متناوب) باید به DC (جریان مستقیم) تبدیل شده و از طریق UPS منتقل شود. اگر شارژر آنلاین یا UPS آنلاین باشد، متفاوت است زیرا جریان برق فرق می کند.
- باتری: ازباتری به عنوان قلب سیستم UPS یاد می¬شود . باتری ها بدین شکل هستند که هنگام قطع برق، نیروی مورد نیاز را تامین می¬کنند.
- مبدل DC به AC(اینورتر): یکی از تفاوتهای اساسی در تنظیم UPSاینورتر است، درUPS آنلاین اینورتر دائماً فعال است و برای تغییر یکپارچه در باتری ها استفاده می شود اما در ی UPS آفلاین، اینورتر باید توسط یک سوئیچ بای پس از آن فعال شود.
- کلید غیر هادی (سوئیچ): بسته به نوع UPS روشی که استفاده می¬شود متفاوت است برای ups آفلاین و تعاملی خط ، سوئیچ به محض قطع شدن برق از شبکه، اینورتر را فعال کرده.در یو پی اس آنلاین، انرژی از طریق اینورتر جریان می یابد سوئیچ یک سوییچ بای پس بوده و تنظیم شده تا در صورت خرابی یو پی اس با منحرف کردن بر روی یک مدار جداگانه برای برق، ماشه را فعال کند.
توان یو پی اس های موجود در بازار
UPS ها از توان های متفاوتی برخوردار می باشند که به نسبت میزان توان بار مصرفی , محاسبه و طراحی می-شوند. معمولا توان یو پی اس¬ها با واحد ولت آمپر (VA) نشان داده می شود. توان انواع یو پی اس متداول در بازار به صورت 600VA، 1KVA، 1.5KVA، 2KVA، 6KVA، 10KVA، 15KVA، 20KVA می باشند .
دستگاه یو پی اس چگونه کار می کند؟
در یک UPS در ساده ترین ساختار اصول کار بدین صورت است که بار در حالت عادی از ورودی AC تغذیه کرده و همزمان با یکسوسازی ورودی AC توسط شارژر و تبدیل آن به جریان DC باتری را شارژ می¬کند. بلافاصله اگر ورودی AC قطع شود و یا مناسب نباشد، INVENTER با تبدیل ولتاژ DC باتری به برق AC ولتاژ بار را بی وقفه در کار فراهم می کند. هم اکنون، مطابق استاندارد UPS ها دارای فناوری هایی همانند Passive Standby، Line Interactive، Double Conversion می باشند.
انواع باتری دستگاه یو پی اس کدامند و چطور کار می کنند؟
انواع باتری های یو پی اس شامل چهارنوع: اسید سرب، باتری نیکل کادمیوم ،باتری لیتیومی ، باتری سیلور آلكالین هستند. سیستم مدیریت باتری یو پی اس در هر باتری و همینطور در یک کنترل کننده اصلی سیستم UPS قرار گرفته است. این سیستم مدیریت جریان شارژ، ولتاژ و تعادل ولتاژ را بر عهده داشته و تنظیمات لازم را برای از بین بردن هر گونه احتمال افزایش دما را در شامل می¬شود. اگر درجه حرارت ایجاد شده از سطح ایمن بیشتر باشد، سیستم مدیریت شروع به کار کرده و باتری یو پی اس یا رشته باتری را با توجه به موقعیت UPS، به روش های متفاوتی قطع می کند. همزمان با آن نیز از طریق مانیتور کابینت باتری یو پی اس و هشدار UPS قطع شدن جریان را به کاربر اطلاع می دهد.
کاربرد دستگاه یو پی اس
یو پی اس ها تنها برای محافظت از انواع خاصی از تجهیزات بکار برده نمی شوند، اما معمولا برای محافظت از رایانه ها، مراکز داده، تجهیزات ارتباطات مخابراتی و یا سایر تجهیزات الکتریکی استفاده می شوند، از آنجایی که اختلال برق غیرمنتظره می تواند باعث ایجاد صدمات، تلفات، اختلال در کسب و کار و از دست دادن اطلاعات شود. و پی اس ها متناسب با دستگاه هایی که محافظت می¬کنند ، طراحی شده و استفاده می شوند.
خرید ایمن یو پی اس آنلاین و آفلاین
برای یک خرید اینترنتی ایمن، به یک فروشگاه معتبر و شناخته شده احتیاج خواهید داشت که بتواند کالاهایی با اصالت، با دوام و مقرون به صرفه را با گارانتی معتبر در مدت زمانی کوتاه به شما عرضه کند. برای خرید یو پی اس آنلاین و آفلاین میتوانید از فروشگاه معتبر آی تی اهورا کمک بگیرید. کارشناسان خبره در مجموعه آی تی اهورا همواره آماده ی ارائه مشاوره به شما در راستای انتخاب مناسب ترین محصول می باشند.