تفاوت باتری یو پی اس با باتری ماشین
باتری ها با کاربرد ها، اهداف و سایز های مختلفی در بازار وجود دارند و با توجه به کاربرد و نیاز مورد نظر، استفاده می شوند. همانطور که گفتیم در بازار انواع مختلفی از باتری وجود دارد که ما به اختصار درباره تفاوت های باتری دستگاه یو پی اس با باتری ماشین مطالبی را در اختیار شما قرار خواهیم داد.
باتری یو پی اس و باتری ماشین چه فرقی باهم دارند؟
با وجود باتری های مختلف در فروشگاه ها، قطعا متوجه خواهید شد که هر یک ویژگی های خاصی دارند و همین باعث تفاوت میان آن ها شده است.
-
دامنه ولتاژ خروجی باتری ها
ولتاژ خروجی باتری یو پی اس با توجه به محصولات مختلف از 24 ولت، 48 ولت، 72 ولت، 96 ولت، 240 ولت تا 240 ولت، 480 ولت و 384 ولت متغیر است. اما خروجی باتری ماشین به 12 ولت می رسد.
-
عمر باتری ها
باتری یو پی اس طول عمر بیش تری دارد. می توان از آن برای بیش از پنج سال بدون تعمیر و نگهداری استفاده کرد. اما باتری های خودرو معمولا از باتری های سرب اسیدی استفاده می کنند که عمری کوتاه و نیاز به نگهداری مکرر دارند.
-
جریان تخلیه
مشخصه تخلیه باتری یو پی اس، تخلیه متعادل جریان کم است اما باتری خودرو با یک جریان زیاد آنی تخلیه می شود.
-
قیمت باتری ها
بخش عمده ای از باتری های یو پی اس را سرب تشکیل داده که قیمت زیاد سرب جهانی منجر به بالا رفتن قیمت این نوع باتری ها شده است. بنابراین قیمت نیز در دسته تفاوت باتری یو پی اس با باتری ماشین قرار می گیرد.
-
نحوه کار
نمد و فیبر به کار گرفته شده برای محافظت از باتری های یو پی اسی، تاثیر زیادی در جلوگیری از نشتی این باتری ها دارد. بنابراین کار با باتری UPS راحت تر است.
-
انواع باتری یو پی اس
سه نوع اصلی از باتریها وجود دارد که در منابع تغذیه بدون وقفه استفاده میشوند.
-
باتری های یو پی اس سرب اسید
باتری های سرب اسیدی هنگام استفاده در سیستم منبع تغذیه بدون وقفه، دارای سابقه ثابتی برای قابلیت اطمینان هستند. در کاربرد هایی که وزن موضوع اصلی نیست؛ این باتری ها اقتصادی ترین انتخاب را ارائه می دهند. در این قطعه، مقرون به صرفه بودن با سایر کیفیتهای عملکردی مانند امپدانس داخلی پایین و تحمل بالا ترکیب می شود.
انواع باتری سرب اسیدی
باتری های سرب اسیدی در دو نوع مختلف وجود دارند. که به شرح زیر اند:
۱) سوپاپ تنظیم شده (VRLA)
این باتری با اسم اسید سربی (SLA) نیز شناخته می شود که رایج ترین نوع موجود در سیستم های یو پی اس مدرن است. آن ها معمولا دارای عمر طراحی 5 یا 10 ساله هستند و بهتر است در یک اتاق خشک و تحت کنترل آب و هوا در دمای 20 تا 25 درجه سانتیگراد نگهداری شوند.از آنجایی که آن ها مهر و موم هستند؛ می توانند به صورت عمودی یا افقی نصب شوند. بنابراین برای استفاده در محفظه باتری یا کابینت های خارجی مناسب بوده و به تعمیر و نگهداری مستقیم نیاز ندارند. باتری هایی با فناوری AGM به دلیل هزینه کم تر، مقاومت داخلی کم تر و نرخ شارژ بالا تر به طور معمول برای باتری های یو پی اس مورد استفاده قرار می گیرند.
در مقایسه، VRLA پر شده با ژل دارای مقاومت داخلی بالا تری بوده که آن را برای تخلیه با سرعت بالا که در کاربردهای یو پی اس رایج است؛ مناسب تر می کند. از نظر محدوده دمایی گسترده تر (-40 درجه سانتیگراد تا +55 درجه سانتیگراد) و عمر طولانی تر مزایای خوبی دارد.
۲) باتری های VLA
این باتری ها که با نام Flooded نیز شناخته می شوند؛ عمر طراحی طولانی دارند (تا 20 سال) و معمولا در تاسیسات بزرگی که به درجه آمپر ساعت (Ah) بالایی نیاز دارند؛ استفاده می شوند. تاسیساتی که از باتریهای VLA استفاده می کنند؛ به سیستم های تهویه قوی تری نیاز دارند و می توانند خطر بیش تری داشته باشند. برای غلبه بر این خطرات، باتری های VLA باید در یک اتاق اختصاصی با امکانات شستشو در صورت نشت اسید قرار داده شوند. از آنجا که آن ها از بالا تهویه می شوند؛ باید آن ها را نیز به صورت عمودی نگه دارید و سطح آب را به صورت دستی بالا ببرید. آن ها را نمی توان در کابینت ها یا قفسه ها استفاده کرد و گران تر از VRLA هستند.
باتری های یو پی اس نیکل کادمیوم
باتری های نیکل کادمیوم (NiCd) جزء محبوب ترین گزینه ها در میان تاسیسات مخابراتی بودند. Nikd ها مزایای عمر طراحی 20 ساله، توانایی مدیریت محدوده دمایی وسیع محیط (20- تا +40 درجه سانتیگراد)، عمر چرخه بالا و تحمل تخلیه های عمیق را ارائه می دهند. از سوی دیگر، باتری های NiCd یو پی اس بسیار گران تر از انواع سنتی VRLA هستند و از آنجایی که نیکل و کادمیوم از مواد سمی بوده اند؛ فرآیندهای دفع و بازیافت در پایان عمر آن ها بسیار گران است.
باتریهای لیتیوم یونی یو پی اس
باتری های لیتیوم یونی (Li-Ion) مدت ها است که در دستگاه های الکترونیکی مانند لپ تاپ و تلفن های هوشمند استفاده می شوند. البته اکنون عناصر اصلی رشد، خودرو های الکتریکی هستند. اما اخیرا آن ها در حال تبدیل شدن به یک گزینه مناسب برای منابع برق اضطراری و سایر سیستم های ذخیره سازی انرژی مانند بهره برداری از انرژی فناوری های انرژی تجدیدپذیر مانند باد یا خورشیدی هستند.
از مزایای Li-Ion می توان به قابلیت اطمینان بالا تر نسبت به باتری های VRLA/SLA سنتی به دلیل سیستم های نظارت و مدیریت باتری داخلی اشاره کرد. این قابلیت باعث میشود هر سلول را به طور جداگانه برای هر تغییری در عملکرد، بررسی کند. یکی دیگر از مزایای باتری های لیتیوم یون یو پی اس این است که به طور قابل توجهی کوچک تر و سبک تر هستند. زیرا چگالی بسیار بالاتری دارند.
آن ها همچنین دارای زمان شارژ سریع تر، چرخه های طولانی تر و حداقل دو برابر عمر مفید در مقایسه با VRLA/SLA هستند. با وجود کاهش هزینه باتری های یو پی اس لیتیوم یونی در سال های اخیر، هنوز انتخاب اولیه بسیار گران تری نسبت به سایر گزینه ها است.
با این حال عمر طولانی تر، هزینه های سرمایه اولیه بالا تر را متعادل می کند. Li-Ion گرمای کم تری تولید کرده و می تواند در دما های بالا تر کار کند. به این معنی که به تهویه مطبوع زیادی نیاز ندارند که می تواند هزینه های خنک کننده را کاهش دهد.
مقایسه انواع مختلف باتری یو پی اس و باتری ماشین
- باتری های یو پی اس از نوع باتری های DEEP CYCLE هستند که جریان کم اما ثابتی را ارائه میکنند تا بتوانند برای مدت های طولانی تری، از انرژی پشتیبان استفاده کنند. از سوی دیگر باتری های خودرو از نوع باتری های DUAL PURPOSE هستند. این باتری ها برای ارائه ترکیبی متعادل از راه اندازی (نوع SLI) و چرخه عمیق طراحی شده اند. باتری خودرو به گونه ای طراحی شده است که جریان راه اندازی بالایی را ارائه کند. اما همچنین میتواند نسبت به باتری های نوع SLI، مدت زمان تخلیه طولانی تری را تحمل کند.
- باتری های خودرو برای تخلیه مکرر طراحی نشده اند و در صورت قرار گرفتن در معرض آن، عمر آن ها کاهش میابد. در حالی که باتری های یو پی اس طوری طراحی شده اند که بار ها و بار ها بدون هیچ تاثیری بر طول عمر، تخلیه شوند.
- رتبه Ah باتری ماشین در مقایسه با باتری های یو پی اس نسبتا پایین است. رده بندی Ah باتری هایخودرو از 60Ah تا 85Ah متفاوت است. در حالی که Ah باتری های یو پی اس از 100Ah تا 200Ah متغیر می باشد.
- باتری های یو پی اس می توانند تا 90 درصد بدون هیچ آسیبی تخلیه شوند. در حالی که باتریهای خودرو به طور ایده آل تا 5 درصد تخلیه می شوند.
آیا می توان از باتری ماشین به جای باتری یو پی اس استفاده کرد؟
در زمان استفاده، کاربران زیادی در مورد جایگزینی باتری ماشین با باتری یو پی اس می پرسند که دلیل اصلی آن تفاوت قیمت این دو مدل است. انجام این جایگزینی در باتری ها، مشکلی ندارد. اما توصیه این است که سعی کنید این کار راانجام ندهید. این دو باطری ساختار متفاوتی دارند که شیوه و هدف طراحی هر یک متفاوت است. ممکن است بتوان از آن ها به جای یکدیگر استفاده کرد اما یا عمر باتری ها کم می شود یا به سیستم های الکترونیکی شما آسیب می زند.
در این میان باتری های یو پی اس ایرانی نیز در بازار در دسترس شما هستند که قیمت مقرون به صرفه تر و دوام قابل قبولی نیز دارند. اگر می خواهید بدانید بهترین باتری یو پی اس ایرانی کدام است؟ می توانید روی لینک مربوطه کلیک فرمایید.
چرا بهتر است از باتری ماشین استفاده نکنیم؟
چون عمر باتری خودرو مخصوصا در اتومبیل های جدید، معمولا کوتاه است. زمانی که باتری خودرو شروع به ضعیف شدن می کند؛ باعث ایجاد مشکلات الکتریکی در ماشین شده و شرایط آزار دهنده ای ایجاد خواهد کرد. ضعیف شدن باتری که بسیار شایع است؛ بر عملکرد خودرو اثرگذار بوده و اثر منفی خواهد گذاشت.
خرید باتری یو پی اس
در هنگام خرید باتری یو پی اس باید اطلاعات کافی در زمینه ی برند، قدرت ، و دوام باتری مورد نظرتان داشته باشید تا دچار هیچگونه اشتباهی نشوید. به همین منظور می توانید با کارشناسان آی تی اهورا مشورت کرده و باتری یو پی اس مناسب و مدنظر خود را انتخاب کنید. پس از آن می توانید با مراجعه به سایت آی تی اهورا، اقدام به خریداری باتری یو پی اس مدنظر خود کنید.