کاربرد دستگاه استابلایزر 

قبل از خرید دستگاه استابلایزر باید بدانید کاربرد دستگاه استابلایزر چیست و چرا باید آن را خرید؟ استابلایزر ابزاری است برای مناطق و سازه هایی که احتمال کمبود ولتاژ برای آنها وجود دارد ، و به منظور تثبیت و تنظیم کردن نوسان ولتاژ مورد استفاده قرار می گیرد. استابلایزر در موارد صنعتی و حفاظتی و لوازم خانگی  بسیار پر کاربرد می باشد و زمانی که احتمال سرقت کابل وجود دارد، استفاده از استابلایزر توصیه می شود.

 چرا به استابلایزر نیاز داریم؟

چرا به دستگاه استابلایزر احتیاج داریم؟

نوسان ولتاژ موجود در برق شهری بسیار رایج است و رایج ترین علت آن روشنایی گسل های الکتریکی، سیم کشی معیوب و خاموش کردن دوره ای تجهیزات است .استابلایزر مانع از ضرر مالی و اتلاف وقت برای وسیله سوخته است. همانطور که پیش تر گفتیم استابلایزر از ورود ولتاژ دارای نوسان و وقفه دار به لوازم الکتریکی جلوگیری به عمل می آورد. به همین منظور برای از محافظت  وسیله های  برقی خود ، به استابلایزر نیاز داریم.

استابلایزر دقیقاً چه کاری انجام میدهند؟

استابلایزر (ترانس اتوماتیک) ، تثبیت جریان ورودی برق به لوازم الکتریکی را بر عهده دارد. انواع استابلایزر با تثبیت ولتاژ برق متناوب در یک محدوده ی مشخص ( مثلا 220 ولت) از ورود نوسانات مضر برق متناوب شهری به ورودی تجهیزات یا دستگاه های برقی جلوگیری به عمل می آورد.

استابلایزر ها چگونه کار می کنند؟ 

تثبیت کننده ولتاژ دو فعالیت اساسی  را انجام می دهد . عملیات تقویت و باک . این عملیات ها را می توان به شکل دستی توسط سوئیچ ها یا به صورت خودکار از طریق مدار الکترونیکی انجام داد. در شرایط ولتاژ پائین، کارکرد تقویت کننده سبب افزایش ولتاژ و زمانی که ولتاژ بالا  است  عملیات باک موجب کاهش ولتاژ می گردد.

مفهوم استابلایزر افزودن یا کم کردن ولتاژ “به و از” منبع تغذیه  می باشد. برای انجام چنین کاری، تثبیت کننده ها از ترانسفورماتور استفاده می کنند که در تنظیمات متفاوت به رله های سوئیچینگ متصل هست. بعضی از استابلایزرها از ترانسفورماتور با بکار گیری شیرهای سیم پیچ برای ارائه اصلاح ولتاژ های گوناگون استفاده می کنند. استابلایزرهای سروو از ترانسفورماتور خودکار برای تصحیح ولتاژ استفاده می کنند.

در صورت استفاده از استابلایزر های ترانسفورماتور، شیرهای برقی متفاوت بر مبنای مقدار لازم برای افزایش ولتاژ یا کاهش ولتاژ روشن می شوند. اما درباره استابلایزر های اتو ترانسفورماتور ، از موتورها (سروو موتور) همراه با برخورد کشویی( لغزشی) بهره گیری می شود تا ولتاژ تقویت یا باک از ترانسفورماتور خودکار بدست آید.

بعبارتی ساده تر  اگر بخواهیم نحوه کارکرد استابلایرز را توضیح دهیم در صورتی که ولتاژ ورودی به وسیله الکتریکی  کم باشند آن را تقویت کرده و مقدار ولتاژ مناسب را فراهم می کند در صورتی  که ولتاژ ورودی  بیشتر از میزان متاسب  باشد آن را تضعیف می کند. بالا و پایین بودن ولتاژ سبب گرم شدن تجهیزات الکتریکی و سوختن تدریجی آنها می شود.

کاربرد های استابلایزر چیست؟

کاربرد های استابلایزر چیست؟

در مواردی که برق شهر دچار افزایش یا کاهش ولتاژ  شود و تجهیزات و وسائل مورد استفاده به نوسانات برق شهری حساس باشند استفاده از استابلایزر ضروری می شود. استابلایزر ها در انواع و مدل های متنوعی طراحی و تولید می شوند که هر یک از آنها ویژگی های مختص به خودش را دارد و از کاربردهای متفاوتی برخوردارند. و غالبا برای تجهیزات و سیستم های  حساس مورد استفاده قرار می گیرند از جمله مهم ترین کاربرد دستگاه استابلایزر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 کاربرد خانگی: برای آپارتمان های مسکونی و اداری به صورت جدا گانه و یا کل آپارتمان برای محافظت از کامپیوتر، یخچال و فریزر، تلویزیون، کولرگازی و  …

  1. فضای بیمارستانی: اتاق عمل. سی تی اسکن ، MRI ، سونوگرافی ، یونیت های دندان پزشکی و غیره
  2. در صنایع: دستگاههای CNC ، کوانتومتر ، چاپ ، بسته بندی و .....
  3. کارکرد عمومی: پمپ آب ، آسانسور ، تالارها ، سبنما ،سالن های نمایش و دیگر کارکرد ها
  4. ایستگاه های تلویزیونی،  مخابراتی ، رادیویی، ضبط ویدیوئی و  ...

استابلایزر های صنعتی چه کاربردی دارند؟

صنایع متفاوت که از تجهیزات زیادی استفاده می کنند و در صورت خراب شدن آن ها با مشکلات بزرگی مواجه می شوند،زیرا صدمه دیدن هر کدام از این قطعات می تواند هزینه زیادی داشته باشد. نیاز به استابلایزر یک امر ضرروی و غیر قابل انکار است به دلیل آنکه استابلایزر می تواند در برابر نوسانات و مشکلات برق با ثابت نگه داشتن همیشگی ولتاژ خروجی از تجهیزات حفاظت  نماید. استابلایزر های صنعتی  در انواع  و توان های مختلف برای کاربردهای متنوعی( استابلایزر صنعتی توان بالا،سه فاز ستونی،سرووموتوری صنعتی،سه فاز استوانه ای) تولید شده اند. 

از استابلایزرهای صنعتی  در کاربری های مهمی از جمله خطوط تولید صنعتی،آسانسور،تجهیزات پزشکی،تجهیزات نور،صنعت نساجی،لوازم خانگی،راه آهن و هر صنعتی که به تثبیت ولتاژ نیازمند است،استفاده می شود. بیشترین کاربرد آن در کارخانجات، کارگاه های کوچک و بزرگ، بیمارستان ها، ادارات که  به انرژی برقی زیادی نیازمند هستند، می باشد.

چطور استابلایزر مناسب خود را پیدا کنیم؟

برای انتخاب بهترین دستگاه استابلایزر موجود در بازار باید چند نکته را در نظر بگیرید. مهمترین این نکات وات مورد نیاز دستگاه، سطح نوسانات ولتاژمنطقه نصب، نوع دستگاه، نوع استابلایزر، محدوده کار استابلایزر، اضافه یا کاهش ولتاژ، نوع مدار کنترل، نوع مونتاژ و .... می‌باشد. معمولا روی برچسب یا پلاک استابلایزر ، جریان و توان دستگاه درج می شود. ولی صرفا دانستن این موارد کافی نیست و ممکن در انتخاب استابلایزر با مشکل مواجه شود . از این رو  نیاز است در این زمینه  با افراد متخصص مشورت کنید تا با راهنمایی و مشورت با آنها بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

کارشناسان و مشاوران شرکت آی تی اهورا در زمان خرید به شما کمک می کنند تا بتوانید طبق نیازتان مناسب ترین نوع استابلایزر را که بیشترین و بهترین کاربرد را برای حوزه فعالیت شما دارد خریداری نمایید.

همچنین بخوانید
یکی از پرکاربردترین تجهیزات مورد استفاده در تامین برق بدون وقفه، استابلایزر است. در این مقاله قصد داریم شما را با ویژگی های منحصر به فرد این دستگاه آشنا کرده و اطلاعات شما را در زمینه خرید انواع استابلایزر افزایش دهیم.
استابلایزر تثبیت کننده ولتاژ است به همین جهت مدارهای الکترونیکی برای آن طراحی شده  است تا سطح ولتاژ ورودی را با نوسان کمی در اختیار مصرف کنندگان قرار دهد. وظیفه  استابلایزرها محافظت از  لوازم و وسائل الکتریکی  در برابر ولتاژ بیش از حد و تحت فشار و سایر سیل های ولتاژ، می باشد.  همچنین استابلایزرها  به عنوان تنظیم کننده ولتاژ خودکار نیز شناخته می شوند،  این ثبیت کننده فیزیکی همراه با انتقال الکترومکانیکی برای ایجاد یک کشش انعطاف پذیر در محدوده ایده آل فعالیت می کند.
استفاده از استابلایزر های برق به یک نیاز برای هر خانه تبدیل شده است. انواع مختلفی از استابلایزر های برق در حال حاضر با عملکرد و کارکرد های متفاوت در دسترس هستند. آخرین پیشرفت‌ های فناوری مانند تراشه‌ های ریزپردازنده و دستگاه‌ های الکترونیکی قدرت، استابلایزر های برق را تغییر داده است. آن ها اکنون کاملا خودکار، هوشمند و دارای تعداد زیادی عملکرد اضافی هستند. در ادامه قصد داریم استابلایزر های برق را به طور کامل توضیح دهیم.
استابلایزر، دستگاه تنظیم و تثبیت ‌کننده ولتاژ است که در صورت افت ولتاژ، نوسان و یا هر نوع تداخل در شبکه به سرعت آن را تشخیص داده بصورت اتوماتیک برطرف می‌ کند.
استابلایزر محافظی هوشمند برای تجهیزات برقی است و برای  مصارف خانگی و اداری در مقابل  صاعقه و افزایش و کاهش نوسانات ناگهانی و دائمی ولتاژ،  کاربرد دارد.
ثبت دیدگاه
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
ثبت امتیاز :
captcha