انواع دستگاه استابلایزر   

استابلایزر همان تثبیت کننده ولتاژ است به همین جهت مدارهای الکترونیکی برای آن طراحی شده است تا سطح ولتاژ ورودی را با نوسان کمی در اختیار مصرف کنندگان قرار دهد. وظیفه  استابلایزرها محافظت از  لوازم و وسایل الکتریکی  در برابر ولتاژ بیش از حد و تحت فشار و سایر سیل های ولتاژ، می باشد. همچنین استابلایزرها به عنوان تنظیم کننده ولتاژ خودکار نیز شناخته می شوند،  این ثبیت کننده فیزیکی همراه با انتقال الکترومکانیکی برای ایجاد یک کشش انعطاف پذیر در محدوده ایده آل فعالیت می کند. در ادامه قصد داریم انواع دستگاه استابلایزر را به طور کامل شرح دهیم و اطلاعات خرید و رنج قیمت دستگاه استابلایزر را نیز در اختیار شما قرار می دهیم.

دستگاه استابلایزر چیست؟ 

امروزه پیشرفت های فناوری در مقیاس های ریز و دقیق، این قابلیت را  بوجود آورده  تا با استفاده از یک برخی سیستم ها، نوسانات جریان برق AC کنترل شود. کنترل جریان برق  با استفاده از  استابلایزرها و رگولاتورهای خودکار(AVR)  صورت می گیرد. استابلایزر سیستمی الکترونیکی است که ضامن عبور ،جریان بی نوسان الکتریسیته است.دقیق تر که بخواهیم توضیح دهیم، با وجود استابلایزر  کاهش، افزایش یا نوسان های ناگهانی و ذره بینی، به وسائل الکتریکی  منتقل نخواهند شد.

استابلایزر به چند دسته تقسیم می شود؟

استابلایزرها در دسته بندی های متفاوتی قرار داده می شوند؛ دسته بندی آنها از نظر توان، کاربرد، تکنولوژی و استابلایزر از لحاظ تعداد فاز: باتوجه به کاربرد استابلایزرها ، به دو دسته ی استابلایزر تک فاز و استابلایزر سه فاز تقسیم می شوند. استابلایزرها از منظر تکنولوژی ساخت: به سه دسته ی رله ای، سروو موتوری،الکترونیکی هوشمند طبقه بندی می شوند.
همچنین استابلایزرها از نظر کاربرد استابلایزرها: به دو گروه خانگی و صنعتی تقسیم بندی می شوند. که با اهمیت ترین دسته بندی دستگاه استابلایزر از دید مصرف کنندگان، دسته بندی از منظر کاربرد می باشد. و نهایتا استابلایزرها از منظر توان به  2KVA – 3KVA – 6KVA – 8KVA – 10KVA – 15KVA – 20KVA – 30 KVA – 45KVA  و ..... طبقه بندی می شوند.

انواع استابلایزر ها بر اساس تکنولوژی ساخت

انواع استابلایزر ها بر اساس تکنولوژی ساخت

دسته بندی استابلایزر ها بر اساس تکنولوژی ساخت بیشتر جنبه ی تخصصی دارد . اما علاوه بر افراد متخصص ، برای مصرف کنندگان نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است ؛ زیرا هر فناوری مزایا و معایبی دارد که می تواند بر روی تصمیم گیری خرید و قیمت آن اثر گذارباشد.

همانطور که پیش تر گفتیم استابلایزر ها را بر اساس تکنولوژی ساخت  به 3 بخش رله ای، سروو موتوری،الکترونیکی هوشمند(ثابت) تقسیم می کنند درادامه به توضیح هر یک از آنها می پردازیم

  •  استابلایزرهای رله ای  

در استابلایزر رله ای یا (ترانس های اتوماتیک رله ای) ،یک ترانس است که دارای چندین رله می باشد، این رله ها سرهای خروجی سیم پیچ ها را جوری تنظیم می کنند که متناسب با جریان برق ورودی باشد. استابلایزر رله ای برق را به شکل پله ای تنظیم و تصحیح می کند.

مکان هایی که برق  لحظه ای  دارای نوسان است بهتر است از استابلایزر رله ای استفاده شود. استابلایزر رله ای قادر است کمتر از یک ثانیه نوسان برق و افت ولتاژ را تنظیم کرده و از  سوختگی و آسیب دیدن لوازم برقی جلوگیری به عمل آورد

استابلایزرهای رله ای  عمر بیشتری نسبت به مدل های  سروو موتوری دارند و برای  وسائل برقی که به صورت مداوم متصل به برق هستند و نوسان برق موجب صدمه جدی به آنها می شود کاربرد بیشتری دارند   این نوع  استابلایزر برای محافظت از چراغ ها و لامپ ها و منابع روشنایی و حفاظت از سیستم های محافظتی و کنترلی و برخی  از وسائل برقی استفاده می شود. بیشترین  کاربرد آن برای مصارف خانگی است

  • استابلایزرهای نوع سروو

استابلایزر سروو موتوری بدون رله و دارای ترانس حلقوی و مدور است. برای تنظیم ولتاژ از یک زغال که روی صفحه در حال حرکت است استفاده می شود .این نوع استابلایزرها تنظیم ولتاژ دقیق تری دارند ولی بخاطر استهلاک بالای زغال و سایر اجزای آن، نیاز به تعمیرات دوره ای و رسیدگی بیشتری دارد..

استابلایزر سروموتوری نسبت به استابلایزر رله ای دقیق تر و در بازه ی  پائین تر از ۳ ولت نوسانات را چک می کند.استابلایزر سروو موتوری دارای سیستمی مکانیکی بوده و همین موضوع موجب سرعت کمتر آن نسبت به استابلایزر رله ای است. 

از استابلایزر سروو موتوری در محیط هایی که ولتاژ برق غالبا بیشتر و یا کمتر از حالت عادی است استفاده می شود. این استابلایزر برای سیستم های حساس به نوسان برق، تجهیزات الکترونیکی پزشکی و صنعتی کاربرد دارد

  •  استابلایزرهای نوع ثابت 

همان گونه که از نام استابلایزر ثابت(استاتیکی) مشخص است، تثبیت کننده ولتاژ ثابت هیچ گونه قطعه متحرکی ندارد (یعنی از ذغال یا رله به عنوان تثبیت کننده ولتاژاستفاده نمی کنند).  استهلاک را به حداقل ممکن در میان انواع استابلایزرهای می رساند. آنها با وجود میکروپروسسور، به صورت کاملا الکترونیکی فعالیت می کنند و بدون  ایجاد صدا قادرند به تنظیم دقیق ولتاژ برق در توان های متفاوت بپردازند.

انواع دستگاه استابلایزر بر اساس بازه ولتاژ ورودی

انواع دستگاه استابلایزر بر اساس بازه ولتاژ ورودی

استابلایزر( تثبیت کننده)  ولتاژ  بر اساس بازه ولتاژ ورودی به دو دسته تک فاز و دو فاز طبقه بندی می شوند.

  • استابلایزر تک فاز

به  استابلایزری که برای برق ورودی شهری طراحی می شود استابلایزر تک فاز می گویند و از عملکرد بالایی برخوردار است .  امپدانس به کار رفته در این نوع استابلایزرها کم پایدار است.و این نوع استابلایزر به اصلاح ولتاژ خروجی سریعتر و حذف سنبله های سوئیچینگ موتور می پردازد. استابلایزر تک فاز در انواع رله ای، سروو موتوری و ثابت موجود است و برای لوازم برقی خانگی و اداری مثل کولر، یخچال، تلویزیون و .... استفاده می شود.

  • استابلایزر سه فاز

استابلایزری که  بر اساس برق سه فاز صنعتی طراحی می شود به آن استابلایزر سه فاز می گویند. استابلایزر سه فاز به ترانس قدرتمند نیازمند است  و تنها در دو نوع سروو موتوری و استاتیکی (ثابت) وجود دارد و همچنین برای استفاده های پزشکی و دستگاه های بیمارستانی که به ولتاژ برق بالا نیاز دارند مانند سی تی اسکن و ام آر آی استفاده می شود. البته می توان از ترانس سه فاز برای ترانس تک فاز استفاده کرد ولی برای اين كار تمام دستگاه های متصل بايد تک فاز باشند. استابلایزر سه فاز ولتاژ ورودی ۳۸۰ تا ۴۵۰ ولت را دریافت می کند و ولتاژ ثابت ۳۸۰ ولت به عنوان خروجی می دهد.

انواع استابلایزر سه فاز 

استابلایزرهای سه فاز به دو گروه بار متعادل و نامتعادل تقسیم می شوند. استابلایزر سه فاز با بار یکنواخت(متعادل): این استابلایزر سه فاز سروو موتوری سه اتوترانسفورمر دارد  که با سه چرخ دنده و یک شفت به یکدیگر متصل اند. وظیفه اتوترانسفورمرها تنظیم ولتاژ ورودی است. ولتاژ برق استابلایزر سه فاز به طور متعادل و یکنواخت هست و برای ماشین آلات و دستگاه های صنعتی به کار برده می شوند.

استابلایزر سه فاز با بار نامتعادل( غیر یکنواخت)

در  استابلایزر سه فاز با بار نامتعادل هر فاز دارای یک سروو موتور جداگانه بوده و هر فاز ولتاژی مختلف اما نزدیک به هم دارد و برای دستگاه هایی که به بار غیر یکنواخت  نیاز دارند از آن  استفاده می شود.

انواع استابلایزر صنعتی

استابلایزر صنعتی متشکل از سه برد میکروپروسسوری و سه ترانس قدرتمند است. استابلایزر صنعتی این توانایی را دارد که ولتاژهای خروجی و ورودی و آمپر هر دستگاه را همزمان و خودکار تثبیت و به نمایش بگذار د. این استابلایزر در مقایسه با استابلایزرهای دیگر دارای ظرفیت بالاتر ، کارایی بهتر ، ضریب خطای پایین و تنظیم ولتاژ پایدار برای استفاده های طولانی مدت و تغییرات ناگهانی ولتاژها می باشد. استابلایزر صنعتی در انواع تجهیزات الکترو مکانیکی ،خطوط تولید صنعتی ،آسانسور، تجهیزات پزشکی ،تجهیزات نور،صنعت نساجی، لوازم خانگی ، راه آهن و ... بکار برده می شود. این گونه استابلایزرها از نوع استابلایزرهای سه فازاند و دارای دو مدل ستونی و سروو موتوری هستند.

استابلایزر صنعتی استوانه ای

استابلایزر استوانه ای صنعتی با توان ۵۰ کاوا و بیشتر تولید می شوند. سیستم این استابلایزرها کاملا ستونی می باشند به این دلیل که باید جریان های ورودی خیلی قوی را تحمل نمایند. این گونه استابلایزر این توانایی را دارد  که تا ۵۰۰ آمپر و زیادتر را  تولید کند. و قیمت آن نسبت به استابلایزر صنعتی سروو موتوری بالاتر است.

استابلایزر صنعتی سروو موتوری

استابلایزر صنعتی سروو موتوری بیشترین جریانی که قادر به تولید آنست ۷۵ آمپر است و قیمت آن نیز پائین تر از استابلایزر صنعتی استوانه ای می باشد .

سخن پایانی

ما در آی تی اهورا همواره مشتاق هستیم تا در جهت انتخاب و خرید دستگاه استابلایزر علاوه بر ارائه ی بهترین قیمت و بالاترین کیفیت، انواع مشاوره های تخصصی را نیز برای شما به ارمغان آوریم. بنابراین اگر در انتخاب دستگاه استابلایزر مد نظرتان دچار تردید شدید، حتما با مشاورین آی تی اهورا در ارتباط باشید.

همچنین بخوانید
در سال های گذشته همه ی ما برای حفاظت از وسایل و قطعات الکتریکی خود از محافظ برق استفاده می کردیم اما با ورود دستگاه استابلایزر به دنیای برق و الکتریک، این سوال برای ما پیش می آید که محافظ برق دستگاه کاربردی تری است یا دستگاه استابلایزر؟
یکی از پرکاربردترین تجهیزات مورد استفاده در تامین برق بدون وقفه، استابلایزر است. در این مقاله قصد داریم شما را با ویژگی های منحصر به فرد این دستگاه آشنا کرده و اطلاعات شما را در زمینه خرید انواع استابلایزر افزایش دهیم.
قبل از خرید استابلایزر باید بدانید کاربرد استابلایزر چیست و چرا باید آن را خرید؟ استابلایزر ابزاری است برای مناطق و سازه هایی که احتمال کمبود ولتاژ برای آنها وجود دارد ، و به منظور تثبیت و تنظیم کردن نوسان ولتاژ مورد استفاده قرار می گیرد. استابلایزر در موارد صنعتی و حفاظتی و لوازم خانگی  بسیار پر کاربرد می باشد و زمانی که احتمال سرقت کابل وجود دارد، استفاده از استابلایزر توصیه می شود.
استفاده از استابلایزر های برق به یک نیاز برای هر خانه تبدیل شده است. انواع مختلفی از استابلایزر های برق در حال حاضر با عملکرد و کارکرد های متفاوت در دسترس هستند. آخرین پیشرفت‌ های فناوری مانند تراشه‌ های ریزپردازنده و دستگاه‌ های الکترونیکی قدرت، استابلایزر های برق را تغییر داده است. آن ها اکنون کاملا خودکار، هوشمند و دارای تعداد زیادی عملکرد اضافی هستند. در ادامه قصد داریم استابلایزر های برق را به طور کامل توضیح دهیم.
استابلایزر، دستگاه تنظیم و تثبیت ‌کننده ولتاژ است که در صورت افت ولتاژ، نوسان و یا هر نوع تداخل در شبکه به سرعت آن را تشخیص داده بصورت اتوماتیک برطرف می‌ کند.
استابلایزر محافظی هوشمند برای تجهیزات برقی است و برای  مصارف خانگی و اداری در مقابل  صاعقه و افزایش و کاهش نوسانات ناگهانی و دائمی ولتاژ،  کاربرد دارد.
ثبت دیدگاه
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
ثبت امتیاز :
captcha