علت خاموش شدن یو پی اس چیست؟
در این مقاله قصد داریم مجموعه ای از انواع علت خاموش شدن یو پی اس به صورت ناگهانی را بررسی کرده و شما را برای رفع این مشکل راهنمایی کنیم. همچنین راه های جلوگیری از خاموش شدن یو پی اس را به شما آموزش داده و شیوه صحیح استفاده از دستگاه یو پی اس را بررسی می کنیم.
بررسی مهمترین علل خاموش شدن ناگهانی یو پی اس
خاموش شدن ناگهانی سیستم، یکی از مشکلات رایج یو پی اس بوده و باعث از کار افتادن دستگاه های متصل به آن می شود. برخلاف تصور بسیاری از افراد، علت خاموش شدن یو پی اس متفاوت بوده و نشان دهنده خرابی دستگاه نیست. برای مثال ممکن است بردهای یو پی اس فرسوده شده یا یو پی اس برای مدت طولانی خالی مانده باشد. در ادامه انواع علت خاموش شدن یو پی اس به صورت ناگهانی را به طور کامل بررسی کرده و شما را برای برطرف سازی این مشکل راهنمایی می کنیم.
-
خالی بودن یو پی اس برای مدت طولانی
خالی بودن یو پی اس برای مدت طولانی و بدون شارژ ماندن باتری آن، اهمیت بالایی داشته و نقش مهمی در خاموش شدن ناگهانی یو پی اس دارد. در صورت بروز این اتفاق و پس از شارژ کردن باتری، احتمال خاموش شدن دستگاه یو پی اس افزایش پیدا کرده و برق دستگاه های متصل به آن قطع می شود. بنابراین یکی از ضروری ترین اقدامات برای پیشگیری از بروز این اتفاق، شارژ کردن باتری دستگاه به صورت ۳ ماه یک بار است. پیشنهاد می کنیم در بازه های زمانی ۳ ماهه، باتری یو پی اس را به مدت ۵ ساعت شارژ کرده و از فرسوده شدن آن جلوگیری کنید.
-
روشن نگه داشتن تجهیزاتی که ضروری نیستند
در هنگام وصل کردن تجهیزات مختلف یو پی اس، به اتصالات موجود دقت داشته و از وصل شدن مستقیم تجهیزات غیر ضروری به دستگاه جلوگیری کنید. وصل کردن مستقیم تجهیزات به یو پی اس، تنها در صورت ضرورت روشن بودن آن ها مجاز است. بنابراین با کمک گرفتن از رسانه های افزایشی، از تجهیزات غیرضروری استفاده بهینه داشته و از هدر رفتن یو پی اس و خاموش شدن آن جلوگیری کنید.
-
خرابی باتری یو پی اس
کارایی باتری یو پی اس، به شما و نحوه استفاده از این دستگاه بستگی دارد. در صورت استفاده مکرر از این وسیله، طول عمر آن کاهش پیدا کرده و باتری آن غیر قابل استفاده می شود. بنابراین با استفاده از ابزارهای مخصوص، باتری های یو پی اس را تست کرده و با به دست آوردن ولتاژ هر کدام، کارایی آن ها را بررسی کنید. همچنین از هر باتری حداکثر تا سه سال استفاده کرده و سپس آن را تعویض کنید.
همچنین اگر می خواهید حل مشکل شارژ نشدن یو پی اس را یاد بگیرید، روی لینک مربوطه کلیک نمایید.
دلایلی که باعث خرابی یو پی اس می شود؟
در صورتی که موارد گفته شده را رعایت کرده و همچنان با مشکل خاموش شدن ناگهانی یو پی اس مواجه هستید؛ احتمال خراب بودن دستگاه یو پی اس را بررسی کرده و از صحت آن اطمینان حاصل کنید. در ادامه مهم ترین دلایل خرابی دستگاه یو پی اس را بررسی کرده و شما را برای عیب یابی دستگاه یو پی اس راهنمایی می کنیم.
-
فن یو پی اس
اختلال در عملکرد فن ها، ا خاموش شدن یو پی اس و خرابی آن را افزایش می دهد. مدل های مختلف فن، طول عمر متفاوتی داشته و می توانند حداکثر تا ۱۰ سال کارایی مفید داشته باشند. محدودیت های مکانیکی و خشک شدن بلبرینگ ها نیز از جمله عوامل موثر بر خرابی فن یو پی اس هستند.
-
خازن یو پی اس
خازن، انرژی مورد نیاز دستگاه را ذخیره کرده و آن را در مواقع لزوم آزاد می کند. خازن ها طول عمر ۵ تا ۷ ساله داشته و پس از گذشت این مدت، نیاز به تعویض دارند.
-
باتری یو پی اس
باتری از عملکرد بسیار مهمی برخوردار بوده و قلب یو پی اس محسوب می شود. در صورت خرابی باتری، عملکرد دستگاه دچار اختلال شده و احتمال خاموش شدن ناگهانی آن افزایش پیدا می کند. همانطور که گفتیم تعویض باتری در بازه زمانی ۲ تا ۳ ساله از اهمیت بالایی برخوردار بوده و می تواند نقش مهمی در عملکرد صحیح این دستگاه داشته باشد. نگهداری نامناسب از باتری نیز نقش مهمی در خراب شدن آن داشته و جلوگیری از تخلیه کامل آن، اهمیت زیادی در سلامت دستگاه دارد.
-
اتصالات یو پی اس
گاهی خاموش شدن ناگهانی یو پی اس و خرابی آن به قطعات داخلی ارتباطی نداشته و موثر از اختلال در اتصالات دستگاه است. بنابراین پیش از بررسی سایر بخش ها، ابتدا اتصالات موجود را چک کرده و از عملکرد صحیح آن ها اطمینان حاصل کنید.
-
فیلتر یو پی اس
کثیف بودن فیلترهای این دستگاه، باعث داغ شدن یو پی اس شده و ممکن است منجر به خاموش شدن آن شود. از این رو هر ماه اقدام به تعویض فیلترها کرده و با صرف هزینه ای کم، سلامت دستگاه خود را تضمین کنید.
-
منبع تغذیه یو پی اس
پاور یا منبع تغذیه بسیار مهم بوده و متناسب بودن کارکرد آن با جریان ورودی لازم، از اهمیت بالایی برخوردار است. در صورت عدم تناسب در این زمینه، سیستم دچار افزایش دما شده و شوک زیادی به آن وارد می شود. بنابراین بررسی منظم این بخش از اهمیت بالایی برخوردار بوده و در حفظ سلامت دستگاه موثر است.
-
کلید خودکار قطع و وصل
گرد و غبار تنها عاملی است که باعث خرابی کلید خودکار قطع و وصل می شود. چک کردن این بخش در بازه های زمانی کوتاه مدت، اهمیت بالایی داشته و احتمال خاموش شدن دستگاه را کاهش می دهد.
در نهایت به شما پیشنهاد می کنیم مقاله ی راهنمای کامل تعمیر یو پی اس را نیز مطالعه نمایید.
از کجا بفهمیم مشکل خاموش شدن یو پی اس از کجاست؟
رنگ های نارنجی و قرمز نشان دهنده اختلال در دستگاه بوده و میتوانند به دلیل ایراد در قطعه های مختلف دستگاه نمایش داده شوند. اکثر دستگاه های یو پی اس مجهز به صفحه نمایش بوده و در صورت بروز خطا، منبع آن را مشخص می کنند. در غیر این صورت می توان با کمک گرفتن از یک متخصص، مشکل را به سرعت متوجه شده و برای رفع آن تلاش کرد.
چراغ سبز، وضعیت سلامت دستگاه را نشان داده و چراغ نارنجی ممکن است نشان دهنده خرابی یو پی اس باشد. همچنین چراغ قرمز خراب بودن وضعیت سیستم را مشخص کرده و چراغ خاموش، به دلیل لود نشدن سیستم نمایش داده می شود.
برای پیشگیری از بروز مشکل خاموش شدن یو پی اس چه باید کرد؟
برای جلوگیری از خرابی دستگاه یو پی اس، قطعات آن را در بازه های زمانی ۳ ساله بررسی کرده و از سلامت آن ها مطمئن شوید. همچنین احتمالات روشن نشدن یو پی اس را در نظر گرفته و از عملکرد صحیح دستگاه اطمینان حاصل کنید. برای مثال دستگاه را به خوبی روشن کرده و وصل بودن آن به برق و منبع اصلی را چک کنید. همچنین از عدم توقف جریان برق اطمینان حاصل کرده و ولتاژ دستگاه را چک کنید. برای بررسی ولتاژ، یک لامپ را به منبع تغذیه وصل کنید. کاهش نور لامپ، نمایانگر کاهش ولتاژ بوده و احتمال خاموش شدن ناگهانی یو پی اس را افزایش می دهد. در نهایت دو شاخه اتصال باتری را بررسی کرده و در صورت بروز خطای داخلی در دستگاه، اقدام به تعمیر آن کنید.
سخن پایانی
در این مقاله علت خاموش شدن یو پی اس را بررسی کرده و شما را برای رفع مشکلات این دستگاه راهنمایی کردیم. در پایان پیشنهاد می کنیم با کنترل منظم قطعات یو پی اس از خراب شدن آن جلوگیری کرده و در صورت بروز هرگونه مشکل، از متخصصین ما در سایت آی تی اهورا کمک بگیرید.