احیا باتری یو پی اس
یو پی اس دستگاهی است که به عنوان یک تامین کننده جریان الکتریسیته در زمان قطعی برق به صورت مداوم و بی وقفه کار می کند. این دستگاه علاوه بر تامین جریان الکتریسیته، در شرایط قطع برق شهری به عنوان یک فیلتر عمل کرده و از آسیب رسانی نوسانات برقی به تجهیزات حساس جلوگیری می کند.
این دستگاه علاوه بر فیلتراسیون، نقش یک منبع تغذیه برای تجهیزات برقی را دارد و این جریان عموما از طریق باتری تامین می شود. یو پی اس مانند سایر تجهیزات مربوط به الکتریسیته با باتری کار می کند و مانند هر دستگاهی که با باتری کار می کند؛ به دلیل داشتن مواد شیمیایی داخل باتری، دارای تاریخ انقضا می باشد. بنابراین باتری دستگاه یو پی اس قابلیت فرسودگی دارد.
سوالی که پیش می آید این است که آیا باتری این دستگاه قابل تعمیری باشد؟ احیا باتری یو پی اس چگونه امکان پذیر است؟ آیا تعمیر باتری یو پی اس مقرون به صرفه می باشد؟ در ادامه با بررسی تمامی نکات در این خصوص به این سوالات پاسخ داده می شود و راهنمایی های لازم جهت خرید دستگاه یو پی اس به شما ارائه می گردد.
برای اطلاع از معتبر ترین و شناخته شده ترین مرکز خرید باتری یو پی اس برروی لینک مربوطه کلیک نمایید.
قبل از بررسی این مورد بهتر است بدانیم چه عواملی سبب فرسودگی و خراب شدن باتری های یو پی اس می شود. اولین عامل در خرابی این باتری ها، یک مقاومت درونی است که در خود دستگاه ایجاد می شود و می تواند عوامل مختلفی بر آن تاثیر بگذارد. درجه حرارت، نوع الکترولیت به کار رفته در باتری و اندازه آن از جمله عوامل ایجاد مقاومت درونی است.
گذشت زمان از علت های دیگری است که بر کیفیت عملکرد باتری اثر می گذارد. از آن جایی که باتری ها دارای تاریخ انقضا می باشند. بنابراین گذشت زمان، شارژ شدن بیهوده و کارکرد طولانی که سبب ایجاد مقاومت درونی می شود نیز در مرور زمان از عمر مفید باتری می کاهد. در نتیجه باعث فرسودگی و خرابی آن می شود و احیا باتری یو پی اس را با مشکل مواجه می کند.
در نتیجه استفاده طولانی مدت و ایجاد مقاومت درونی در باتری رفته رفته اثراتی بر آن می گذارد که در نتیجه سبب کاهش ذخیره باتری و از بین رفتن آن می شود. این عامل در باتری های قابل شارژ بیش تر نمایان می شود. زیرا یک سری عوامل بر از بین رفتن ذخیره باتری اثر می گذارند. به طور مثال زمان و شیوه تولید باتری، روش شارژ و دمای محیط از عواملی است که در نهایت سبب خرابی باتری می شوند.
تمامی این عوامل در کنار ذخیره سازی نا معقول سبب خراب شدن باتری یو پی اس شده و سبب کاهش عملکرد آن می شود. این گونه متوجه می شوید که باتری خراب شده است. در کنار این روش های غلط نگهداری و مراقبت از باتری، عوامل دیگری نیز سبب کاهش عملکرد آن می شود که به تعدادی از آن ها اشاره می کنیم.
اگر الکترولیت ها کاهش پیدا کنند، بست های نگهداره و دینام ها شل باشند، جعبه دچار شکستگی شده باشد یا کابل ها و سر باتری دچار پوسیدگی شوند؛ عملکرد باتری را کم می کنند. در نتیجه به نوعی به دستگاه آسیب می رسانند. بدیهی است که مراقبت و استفاده صحیح از باتری سبب می شود تا دستگاه طول عمر بیش تری داشته باشد و خیلی دیر تر به احیا باتری یو پی اس نیاز پیدا کنید.
آیا می توان باتری خراب را تعمیر کرد؟
باتری های یو پی اس به علت به کار رفتن مقدار زیادی از سرب درون آن ها تجهیزات گران قیمتی هستند. بنابراین اگر بعد از مدتی دیگر کارایی نداشته باشند؛ خیلی از افراد به دنبال احیا آن می باشند. یکی از روش هایی که برای این کار انجام می شود و بسیار متداول و معروف است؛ روشی به نام شوک ولتاژی می باشد. با اعمال این روش باعث می شود تا باتری احیا شده و بتواند مانند قبل به عملکرد خود ادامه دهد.
در نهایت این یک حقیقت غیر قابل انکار است که باتری ها در نهایت خراب شده و از رده خارج می شوند. اما این که چه کنیم تا یک طول عمر استاندارد بین 3 تا 5 سال را داشته باشد؛ به نحوه مصرف خود فرد بستگی دارد. باور غلطی هم که در این باره وجود دارد؛ انبار کردن و استفاده نکردن از باتری است. در واقع این گمان را در ذهن مصرف کننده ایجاد می کند که با استفاده نکردن باعث سالم ماندن باتری می شود. در صورتی که بر خلاف این باور، این عمل سبب فرسودگی و از کار افتادگی زود هنگام دستگاه می شود.
تجهیزات مورد نیاز جهت احیا باتری یو پی اس
تنها وسیله ای که برای احیا به آن نیاز داریم یک دستگاه القا کننده ولتاژ می باشد تا بتواند ولتاژی حداقل دو برابر توان باتری را به آن انتقال دهد. در چنین شرایطی که در جریان روش شوک ولتاژی اتفاق می افتد؛ ولتاژ باتری کاهش پیدا می کند و بعد از آن با شارژ کردن اصولی در مدت زمان بین شش تا دوازده ساعت می توانید دوباره از یو پی اس استفاده کنید.
لازم است تا در مدت زمانی که باتری در حال احیا با این روش می باشد؛ به طور مداوم آن را چک کنید تا دمای آن به اندازه غیر نرمال افزایش پیدا نکن.د زیرا این افزایش دما سبب آسیب به باتری شده و به طور کلی عملکرد یو پی اس را مختل می کند. این احتیاط باید در حین استفاده از یو پی اس هم رعایت شود. پایین بودن دمای محیطی که باتری یو پی اس در آن کار می کند؛ سبب افزایش طول عمر آن می شود. دمای ایده آل برای عملکرد مناسب کم تر از 30 درجه سانتی گراد است.
نکات مورد نیاز جهت احیا باتری یو پی اس
اولین نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که باتری های خیلی قدیمی که زمان زیادی از تاریخ تولید آن ها گذشته، قابلیت احیا ندارند. مثلا اگر اجزای داخلی باتری و صفحات آن دچار آسیب شده باشند؛ عملا راهی برای احیا باتری یو پی اس وجود ندارد.
نکته بعد که بسیار حائز اهمیت می باشد؛ این است که احیا باتری یو پی اس را به دست افراد متخصص و با تجربه بسپارید. اگر مدت زیادی از دستگاه استفاده نشده و هنوز سالم است؛ با این که احتمالا کارایی خود را از دست داده، اما همچنان امکان احیا باتری وجود دارد. به شرطی که به روش اصولی و توسط افراد متخصص انجام شود.
در نهایت به عنوان نکته پایانی در آی تی اهورا لازم است بگوییم که بهتر است به این موضوع توجه داشته باشید که اگر از همان ابتدا مراقبت و نگهداری اصولی تری از باتری خود داشته باشید. امکان این که به مدت بیش تری برای شما کار کند؛ زیاد تر است. بنابراین اولویت شما باید در ابتدا نگهداری و مراقبت صحیح باشد و در نهایت به روش های احیا باتری یو پی اس روی آورید.