انواع باتری یو پی اس
باتری ها که امروزه بیشتر دستگاه ها به واسطه آن ها کار می کنند، منبع ذخیره انرژی هستند. باتری دستگاه یو پی اس، نمونه ای از انواع باتری ها می باشد که یکی از قسمت های مهم و اصلی یو پی اس است. این محصول نیز دارای انواع مختلفی می باشد که آشنایی با آن ها یکی از مهم ترین فاکتورهایی است که قبل از خرید باید به دنبال آن باشید. در ادامه به معرفی انواع باتری یو پی اس و مقایسه آن ها با هم می پردازیم. سپس در جهت خرید و قیمت دستگاه یو پی اس به شما مشاوره هایی ارائه خواهیم کرد.
باتری یو پی اس
باتری یو پی اس یک سیستم الکتروشیمیایی جهت ذخیره انرژی می باشد که انرژی را به صورت شیمیایی ذخیره و در زمان دشارژ به انرژی الکتریکی تبدیل می کند. یو پی اس دارای اجزای مختلفی است که یکی از مهم ترین آن ها باتری است. انتخاب و خرید باتری یو پی اس بسیار حائز اهمیت است چرا که باعث ایجاد اطمینان خاطر کاربر در تهیه جریان برق با کیفیت و پیوسته می شود. شرکت ها، سازمان ها، بیمارستان ها، کارخانه های صنعتی، سازمان های دولتی و ... با توجه به پیشرفت تکنولوژی به انرژی الکتریکی مداوم و پیوسته نیاز دارند. پیوستگی و امتداد در برق مصرفی بسیار مهم است، به همین دلیل بسیاری از سازمان ها و مشاغل اقدام به تهیه یو پی اس می نمایند.
از این رو شناخت انواع باتری یو پی اس، به دلیل میزان حساسیت و اهمیت و همینطور مراقبت از دستگاه های الکترونیکی بسیار مهم است.
برای اطلاع از معتبر ترین مرکز فروش باتری یو پی اس بر روی لینک کلیک کنید.
انواع باتری که در یو پی اس می توان استفاده کرد
به صورت کلی چهار نوع باتری اصلی قابل استفاده در یو پی اس وجود دارد: اسید سرب، نیکل کادمیم و لیتیومی. نمی توان گفت که کدام یک از آن ها بهترین باتری برای یو پی اس می باشد. در ادامه به بررسی هر کدام از باتری های به کار رفته در یو پی اس ها می پردازیم.
باتری های یو پی اس اسید سرب
اولین مدل از انواع باتری یو پی اس که قصد معرفی آن را داریم، باتری اسید سرب می باشد که دارای دو دسته اصلی باتری های لید اسید یا باتری های تر و باتری های خشک است. به باتری های تر به اختصار VRLA گفته می شود. باتری های لید اسید را به دلیل نیازمندی به نگهداری و کنترل دوره ای، در یو پی اس هایی که توان پایین تری دارند، استفاده می کنند. در مقابل، از باتری های خشک جهت نگهداری طولانی مدت یو پی اس ها مورد استفاده قرار می دهند.
باتری های سیلد اسید به شیوه ای طراحی و ساخته می شوند که دسترسی به آب اسید داخل باتری ندارند، از این رو در طول دوره بهره برداری نیاز به نگهداری ندارند. از این نوع باتری ها اغلب در سازمان های اداری و صنعت استفاده می شود چرا که در مقابل تغییرات دما و دمای بیش از حد معمول، مقاوم تر و دارای طول عمر بیشتر می باشد.
باتری های یو پی اس نیکل کادمیوم
الکترودهای باتری نیکل کادمیوم از کادمیم هیدروکسید برای صفحه منفی و نیکل هیدروکسید برای صفحه مثبت ساخته شده اند. طول عمر باتری های نیکل کادمیوم عموما 20 سال به بالا بوده و توانایی سازگاری با تغییرات دما در محدوده 20- درجه تا 40+ را دارند. همچنین دارای قابلیت دشارژ سریع و چرخه ی عمر بالا می باشند. هزینه نگهداری از این نوع باتری ها بسیار بیشتر از مدل های VRLA است.
باتری های نیکل کادمیوم محافظت بالایی در مقابل استفاده غیر استاندارد دارند، به عنوان مثال می توان به شارژ و دشارژ بیش از حد و ریپل جریان شارژ بالا اشاره کرد. علاوه بر آن کادمیوم و نیکل سمی هستند و هزینه فرآیند بازیافت آن ها بالا می باشد. همچنین این باتری ها به تعمیر و نگهداری دوره ای نیاز دارند.
باتری های یو پی اس لیتیومی
یکی دیگر از انواع باتری یو پی اس، باتری لیتیومی می باشد که مدت هاست در دستگاه های الکترونیکی مانند تلفن های هوشمند و لپ تاپ استفاده می شوند. از مزایای این نوع باتری می توان به قابلیت اطمینان بالاتر به نسبت باتری های VRLA/SLA سنتی به دلیل سیستم های مدیریت و نظارت داخلی باتری اشاره کرد که هر تک سلولی را جهت هر گونه تغییر در عملکرد مورد بررسی قرار می دهد.
این باتری با توجه به کاهش هزینه اش در سال های اخیر، هنوز هم به نسبت سایر باتری ها از قیمت بالاتری برخوردار است. با این حال، طول عمر بالاتر آن هزینه های سرمایه اولیه را متعادل و جبران می کند. باتری لیتیومی به تهیویه مطبوع زیادی نیاز ندارد چرا که گرمای کمتری تولید کرده و قابلیت کار در دماهای بالاتر را دارد.
باتری سیلور آلکالین
یکی دیگر از انواع باتری یو پی اس، باتری سیلور آلکالین می باشد که در کنار وسایل الکتریکی وصل شده و برق را در خود ذخیره می کنند. این باتری ها در ولتاژها، اندازه ها، اشکال و ابعاد متفاوتی ساخته می شوند. مواد داخلی باتری های آلکالین از روی و دی اکسید منگنز تشکیل شده و ظرفیتی 2 الی 4 برابر باتری های معمولی دارند.
هنگام استفاده از این نوع باتری باید یک سری نکات را رعایت کرد. باتری های آلکالین در زمان عدم استفاده و شرایط عادی که در مجاورت باتری هایی با ترکیبات شیمیایی متفاوت قرار نگرفته باشند، هیچ گونه نشتی ندارند. تنها در زمانی که این باتری ها در دمای بسیار بالاتر از دمای تحمل خود قرار گرفته باشند و استفاده همزمان باتری های نو در کنار باتری های قدیمی، امکان نشتی آن ها وجود دارد.
انواع باتری های یو پی اس چه تفاوت هایی دارند؟
باتری اسید سرب مناسب ترین نوع باتری برای یو پی اس می باشد و اغلب با ولتاژ 12 ولت و با درپوش کاملا بسته که به سرویس و نگهداری نیازی ندارد، مورد استفاده قرار می گیرد. البته در مواردی که نیاز به طول عمر بالای 10 سال باشد، معمولا از باتری نیکل کادمیوم استفاده می شود.
نوعی از باتری ها هم از سری نیکل متال هیبرید می باشد که دارای طول عمر حدودا 25 سال و رنج جریان 3000 آمپر ساعت است.
مقایسه باتری های یو پی اس اسید سرب و نیکل کادمیوم
باتری سرب اسید آند یا قطب مثبت آن از اکسید سرب و کاتد یا قطب منفی آن از سرب تشکیل شده است و محلول آب و اسید سولفوریک الکترولیت آن می باشد. در رابطه با باتری نیکل کادمیوم، بخش عمده ای از آند آن هیدرات نیکل و کادمیوم عنصر غالب در مواد سازنده کاتد آن می باشد. الکترولیت این باتری نیز محلول هیدروکسید پتاسیم در آب است.
قیمت باتری های نیکل کادمیوم در مقایسه با باتری های سرب اسید حدودا 2 تا 4 برابر گران تر است. در رابطه با طول عمر انواع باتری ها، یک قانون کلی وجود دارد که با افزایش تعداد دشارژ باتری، طول عمر آن کم می شود. در رابطه با این دو نوع باتری، گرچه باتری نیکل کادمیوم از باتری اسید سرب گرانتر است، اما تعداد سیکل هایی که می توان آن را دشارژ کرد نیز خیلی بیشتر از باتری اسید سرب است.
بررسی ویژگی های باتری یو پی اس سرب اسیدی و لیتیومی
در باتری سرب اسید همانطور که گفته شد از سرب به عنوان کاتد، از اکسید سرب به عنوان آند و برای الکترولیت از اسید سولفوریک استفاده می شود. اما در باتری لیتیومی از اکسید لیتیوم به عنوان کاتد، از گرافیت به عنوان آند و برای الکترولیت از نمک استفاده می شود. قیمت باتری لیتیومی به دلیل داشتن مدار محافظ جهت نظارت بر ولتاژ جریان، به نسبت باتری سرب اسیدی خیلی گران تر است. اما عمر چرخه این باتری نیز بیشتر از باتری سرب اسیدی است.
سخن پایانی
در این مطلب به معرفی انواع باتری یو پی اس و مقایسه آن ها با یکدیگر پرداختیم. جهت خرید انواع این باتری ها و دیگر محصولات مرتبط می توانید به سایت آی تی اهورا مراجعه نمایید.