انواع کابل دوربین مدار بسته

برای نصب دوربین‌های مداربسته انواع مختلفی از کابل‌ها (تصویر و برق) مورد استفاده قرار می‌گیرند. براساس این که دوربین مداربسته‌‌ی شما آنالوگ است یا تحت شبکه، نوع کابل مورد استفاده متفاوت خواهد بود. در دوربین‌های مداربسته آنالوگ، کابل کواکسیال یا کواکسی برای انتقال داده و تصاویر دوربین مداربسته به کار می‌رود. در دوربین‌های تحت شبکه یا دیجیتال نیز از کابل‌های شبکه استفاده می‌شود. 

هر کدام از انواع کابل دوربین مداربسته در انواع مختلفی تولید و عرضه می‌شوند. چندین عامل در تفاوت قیمت سیم و کابل دوربین مداربسته تاثیرگذارند. در این مقاله سعی می‌کنیم به معرفی انواع کابل دوربین مداربسته، مانند کابل ترکیبی و سیم دوربین مدار بسته و کاربرد آن‌ها بپردازیم.

انواع کابل دوربین مداربسته و مزایا و معایب آن‌ ها

هر یک از انواع کابل های دوربین مداربسته ویژگی های خاص خود را داشته که باعث می شود مزایا و معایبی منحصر به فرد برای استفاده از هر یک از این کابل ها ایجاد کند. اما در زمان خرید باید به ویژگی های هر محصول توجه کنید. 

کابل فیبر نوری

کابل فیبر نوری

فیبر نوری ( Optical Fiber ) که به آن تار نوری نیز گفته می‌شود، مجموعه رشته‌های باریک و بلندی از یک ماده شفاف مثل شیشه یا پلاستیک است که توانایی انتقال نور را در طول خودش دارد. کابل فیبر نوری داری پهنای باندی بسیار بیشتر از کابل‌های معمولی است. 

با استفاده از کابل فیبر نوری می‌توان داده‌های تصویر، صدا و همچنین داده‌های دیگر را به راحتی و با پهنای باند بالا تا 10 گیگابیت بر ثانیه و شاید هم بیشتر، انتقال داد. به بیان دیگر کابل فیبر نوری  (fiber-optic cable و optical-fiber cable) نوعی از کابل‌های شبکه است که از رشته‌های شیشه‌ای تشکیل شده و این رشته‌ها درون یک محفظه‌ی عایق قرار گرفته‌اند. 
این نوع کابل مناسب استفاده در مسافت‌های طولانی و برای شبکه‌هایی با عملکرد بالاست و در ارتباطات از راه دور مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد. کابل فیبر نوری نسبت به نوع مسی کابل ها از پهنای باند بیش تری برخوردار بوده و انتقال داده ها در مسافتی طولانی تر انجام می شود.

مزایا و معایب کابل فیبر نوری

  1. ارزان‌تر هستند
  2. قیمت چندین کیلومتر کابل فیبر نوری در مقایسه با سیم‌های دیگر ارزان‌تر است.
  3. نازک‌تر هستند
  4. قطر فیبرهای نوری بسیار کم است.
  5. ظرفیت بالاتری دارند
  6. پهنای باند فیبر نوری جهت ارسال اطلاعات بسیار بیش تر از دیگر سیم هاست.
  7. تضعیف اندکی دارند 
  8. تضعیف سیگنال در فیبر نوری بسیار کمتر از سیم مسی است.
  9. عدم ایجاد اختلال در سیگنال‌های نوری
  10. سیگنال‌های نوری در یک فیبر تاثیری بر فیبر دیگر نمی‌گذازند.
  11. مصرف برق پایین‌تر 
  12. با توجه به اینکه سیگنال‌ها در فیبر نوری کمتر ضعیف می‌ شوند می ‌توان برای استفاده از آن‌ها از فرستنده‌هایی با میزان برق مصرفی پایین‌تر نسبت به فرستنده‌های الکتریکی که ولتاژ بالایی دارند، بهره برد.
  13. مناسب برای سیگنال‌های دیجیتال
  14. فیبر نوری برای انتقال اطلاعات دیجیتالی بسیار مناسب است.
  15. غیر قابل اشتعال
  16. با توجه به جریان نداشتن الکتریسیته در این کابل‌ها، امکان بروز آتش‌سوزی نیز وجود نخواهد داشت.
  17. وزن کم
  18. وزن یک کابل فیبر نوری بسیار کمتر از کابل‌های دیگر می‌باشد.
  19. انعطاف‌پذیری
  20. انعطاف‌پذیری نیز از دیگر مزیت‌های این کابل است که آن را برای مصارف متعدد مناسب می‌سازد.

 کابل‌ برق

 کابل‌ برق

کابل‌های برق یا PnP از دیگر انواع کابل‌ دوربین مداربسته می‌باشند که گزینه‌ی ارزانی به حساب می‌آیند. کابل‌های برق ، کابل‌های کوتاهی هستند که از آن‌ها برای انتقال سیگنال از دوربین‌های مداربسته به سیستم‌های تلویزیونی استفاده می‌شوند. کابل‌های PnP به دلیل نصب و استفاده‌ی آسان، کاملاً کاربر پسند هستند.

مزایا و معایب کابل برق

  1. نصب و استفاده آسان
  2. نصب و استفاده از کابل های برق بسیار آسان است.
  3. چند منظوره: به دلیل انتقال سیگنال های ویدئویی و همچنین منتقل کردن انرژی DC به دوربین‌های امنیتی (CCTV) به صورت هم‌زمان، راحتی بیشتری را برای کاربران به فراهم می‌کنند.
  4. مقرون به صرفه: کابل‌های برق ویدیویی نسبتا ارزان هستند و از این رو به سادگی در دسترس همه کاربران قرار دارند.
  • معایب

در پایان این بخش جا دارد به یکی از معایب این کابل‌ها نیز اشاره کنیم و آن محدود بودن مسافت مورد استفاده می‌باشد. پس این کابل‌ها مناسب برای مسافت‌های طولانی نیستند.

کابل کواکسیال

کابل کواکسیال

کابل کواکسیال یا هم‌محور یکی از مهم‌ترین ابزار‌هایی است که در سیستم‌های نظارتی کاربرد دارند. در کابل کواکسیال یا هم‌محور یکی از سیم تشکیل دهنده از حالت تقارن خارج می‌شود و از هر زوج از یک سیم در مغز قرار دارد و یک لایه از مس بافته شده اطراف مغز تشکیل می‌شود.

 مزایا و معایب کابل کواکسیال

  1. اطمینان و اعتماد بالا داشتن
  2. ظرفیت بالای انتقال با حداکثر پهنای باند ۳۰۰ مگاهرتزی
  3. دوام بالا با پایداری مناسب
  4. پایین بودن مخارج جانبی و هزینه‌های نگهداری
  5. قابل استفاده شدن در دوربین‌های آنالوگ و دیجیتال
  •  معایب
  1. داشتن مخارج بالا برای نصب
  2. وجود محدودیت برای فاصله 
  3. نیاز داشتن به استفاده از عناصر خاص برای ایجاد انشعابات

کابل های جفت  پیچ خورده

کابل های جفت  پیچ خورده

کابل جفت پیچ خورده معمولا از دو سیم مسی عایق شده تشکیل شده که این دو سیم در یک روکش دور همدیگر پیچ خورده‌اند.

مزایا و معایب کابل جفت پیچ خورده 

  1. یکپارچه شدن سیگنال: این کابل ها موجب کاهش شوک‌ها و القای انرژی الکترومغناطیسی  می‌شوند و در نهایت اطمینان تمام سیگنال ها در ترانزیت حفظ می‌ماند.
  2. ایمنی‌ زیاد: این کابل‌ها به دلیل کاهش دادن آسیب پذیری در مقابل نوسانات الکتریکی، باعث افزایش ایمنی سیستم می‌شوند.
  3. راندمان فضا: این کابل‌ها موجب افزایش صرفه جویی فضا می‌شوند.
  • معایب

دوام کم: این نوع از کابل به طور کلی دوام کمی دارد و  خرابی فیزیکی نیز ایجاد می‌کند.

کابل‌ سیامی

کابل‌ سیامی

این کابل‌ها از ۲ بخش متصل به هم تشکیل می‌شوند. یکی از این بخش‌ها انتقال داده ویدیویی و بخش دیگر برق رسانی به دوربین را بر عهده دارد. به عبارت دیگر RG59 یک نوع کابل کواکسیال است که در اجرای فیلم به دوربین مداربسته کمک می کند. کابل 2/18 به توان AC/DC کمک خوبی برای دوربین‌ها محسوب می‌شود

مزایا و معایب کابل سیامی

از جمله مزایای کابل های سیامی تطبیق پذیری خوب آن‌ها می ‌باشد. می‌توان از این کابل­‌ها برای انتقال هم‌زمان داده و نیرو استفاده کرد از این رو ارزش بالایی دارند. یکی دیگر از مزیت های کابل ‌های سیامی، یکپارچگی داده ها می‌باشد. 

این کابل ها به گونه ای ساخته شده ‌اند که امکان انتقال برق را بدون اینکه هیچ گونه اختلالی در انتقال ویدیو به وجود بیاید، فراهم می‌سازند. این قابلیت، داده ‌ها را تا حد بسیاری ایمن نگاه می‌دارد. با توجه به اینکه هم قدرت و هم داده از یک کابل منتقل می‌شوند، فرایند تنظیم سیستم نظارت تصویری بسیار ساده شده می‌باشد. 

  • معایب

 این کابل نسبت به سایر کابل ‌های امنیتی ویدیویی، نحوه کار و نصب پیچیده‌تری دارد.

چطور یک کابل مناسب برای دوربین مداربسته انتخاب کنیم؟

چطور یک کابل مناسب برای دوربین مداربسته انتخاب کنیم؟

 برای چنین انتخابی لازم است برخی از ویژگی‌ها را در نظر بگیرید. یکی از آن ها الزامات نرخ داده است. دوربین‌های مختلف سرعت‌های مختلفی برای انتقال داده دارند. مثلا دوربین ‌های خانه‌ها در مقایسه با دوربین تاسیسات سرعت کم تری نیاز دارند و به این خاطر باید سرعت انتقال داده احتیاجی مشخص شود تا کابلی که مناسب آن سرعت باشد، خریداری شود.

میزان هزینه

 برای اینکه بدانید کدام کابل را خریداری کنید باید حتماً به میزان هزینه‌ای که در نظر دارید هم توجه کنید به همین دلیل قبل از خرید بهتر است انواع مختلف کابل‌ها را بررسی کنید تا کابل با قیمت مورد نظر خود را بیابید.

 نام برند

 برندهای مختلفی از کابل وجود دارند که برخی از آنها به تولیدات باکیفیت تر مشهورند به همین خاطر محصولات‌شان ممکن است از دیگر برندها با کیفیت‌تر باشد و شما باید برند محصول را نیز در نظر داشته باشید.

 امنیت داده 

کابل های دوربین مداربسته شما باید برای اینکه سیگنال های در حال انتقال را یکپارچه منتقل کنند، ایمن باشند و بتوانند تداخل و نویزهای نامطلوب را حذف کنند و باید دوام و کیفیت کابل نیز بالا باشد.

پیچیدگی تجهیزات

 هرچقدر تجهیزاتی که برای دوربین مداربسته‌تان در نظر گرفته‌اید پیشرفته تر و پیچیده تر باشند کابلی که برای آن‌ها نیاز است نیز پیچیده تر خواهد بود. مثلا برای دوربین‌های پیشرفته کابل فیبر نوری می‌تواند مناسب باشد.

سخن پایانی

 کابل‌ها در مدل‌های مختلف و با سرعت‌های متفاوت وجود دارند. کابل ها در انواع مختلف روکش تولید می شود که می‌تواند هزینه متفاوتی نیز داشته باشد. درنهایت می‌توان گفت انواع مختلفی از کابل برای انتخاب شما وجود دارد که می‌توانید متناسب با نیازتان آن را خریداری نمایید. امیدواریم مطالب بالا به شما در انتخاب کابل دوربین مداربسته‌تان کمک کرده باشد.
 

همچنین بخوانید
اگر دستگاه استابلایزر شما روشن نمی شود، باید اصلی ترین دلایل وقوع این حادثه را بررسی کرده تا بالاخره مشکل اصلی را پیدا کنید . ما در ادامه اصلی ترین دلایل بروز این اتفاق را شرح داده ایم ..
فناوری صدای دو طرفه در دوربین مداربسته یا Two-way audio امکان برقراری ارتباط صوتی با مخاطب مورد نظر را فراهم کرده و از مزایای متعددی برخوردار است‌. با توجه به اهمیت این موضوع، آشنایی با نحوه عملکرد این تکنولوژی ضرورت داشته و بررسی کارایی این مکانیزم بسیار مهم و قابل توجه است. در این مقاله از آی تی اهورا همراه ما باشید تا ضمن معرفی شیوه انتقال صدای دو طرفه در انواع دوربین مداربسته، قابلیت های متعدد این فناوری را مورد بررسی قرار داده و شما را برای خرید دوربین های مداربسته حاوی این قابلیت راهنمایی
ثبت دیدگاه
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
ثبت امتیاز :
captcha